stenen teller

Stenen eruit, GROEN erin!

Het klimaat verandert. We krijgen vaker te maken met hoosbuien en dagen met tropische temperaturen. De gemeente wil daarop inspelen door Lingewaard voor te bereiden en anders in te richten. Dat heet klimaatbestendig maken of ook wel klimaatadaptatie. Hoe? Dat lees je op Klimaatbestendig Lingewaard. Met meer groen in de gemeente Lingewaard kunnen we het veranderende klimaat beter aan. Groene tuinen spelen daarbij een belangrijke rol.

In een groene tuin kan het regenwater gemakkelijk wegzakken in de grond. En bomen en struiken zorgen ervoor dat je tuin (en je huis!) koeler blijft in de zomer. Bovendien is veel groen paradijselijk voor vogels en vlinders. Dus: Stenen eruit, GROEN erin! Doe je mee?
Lees hier meer over Operatie Steenbreek.

Operatie Steenbreek Lingewaard | Nieuws

naar het nieuwsoverzicht Operatie Steenbreek Lingewaard

Invasieve exoten: tuin er niet in!

11 maart 2021

Het campagneteam Operatie Steenbreek Lingewaard onderschrijft de actie 'Invasieve exoten: tuin er niet in!' De campagne is een initiatief van o.a. stichting Floron

Fotoshoot voor Operatie Steenbreek Breedeweg

23 februari 2021

We meldden het al: na Nijmegen en Lingewaard gaat Operatie Steenbreek ook aan de slag in Breedeweg. Een fotoshoot voor nieuw campagnemateriaal hoort daar natuurlijk bij.

jaarverslag Operatie Steenbreek 2020

Lingewaard in Steenbreek jaarverslag 2020

22 februari 2021

Het campagneteam Operatie Steenbreek, dat vanuit De Bastei opereert, is in 2020 ook van start gegaan in de gemeente Lingewaard. Dat staat in het jaarverslag Operatie Steenbreek Nijmegen 2020.