stenen teller

Stenen eruit, GROEN erin!

Het klimaat verandert. We krijgen vaker te maken met hoosbuien en dagen met tropische temperaturen. De gemeente wil daarop inspelen door Lingewaard voor te bereiden en anders in te richten. Dat heet klimaatbestendig maken of ook wel klimaatadaptatie. Hoe? Dat lees je op Klimaatbestendig Lingewaard. Met meer groen in de gemeente Lingewaard kunnen we het veranderende klimaat beter aan. Groene tuinen spelen daarbij een belangrijke rol.

In een groene tuin kan het regenwater gemakkelijk wegzakken in de grond. En bomen en struiken zorgen ervoor dat je tuin (en je huis!) koeler blijft in de zomer. Bovendien is veel groen paradijselijk voor vogels en vlinders. Dus: Stenen eruit, GROEN erin! Doe je mee?
Lees hier meer over Operatie Steenbreek.

Operatie Steenbreek Lingewaard | Nieuws

naar het nieuwsoverzicht Operatie Steenbreek Lingewaard

Steenbreek-ambassadeur bij Groene Koppen

14 oktober 2020

Vandaag is campagneleider Ingrid Kerkvliet van Operatie Steenbreek Nijmegen | Lingewaard te zien in het tv-programma Groene Koppen van Omroep Gelderland.

Het najaar: een toptijd voor planten

8 oktober 2020

Oktober is de maand van het vergeten tuinseizoen. Want het najaar is júist een heel geschikt plantseizoen. Dus woon je in Lingewaard en wil je je tuin vergroenen?

Natuur Dichtbij in Huissen

29 september 2020

Huissen heeft sinds kort een nieuwe werkgroep: Natuur Dichtbij. De leden van de werkgroep zetten zich in voor meer biodiversiteit in hun woonplaats.

Bloemen

Stenen breken in Lingewaard!

28 september 2020

Wij zijn blij en trots te kunnen melden dat we de campagne Operatie Steenbreek óók in de gemeente Lingewaard gaan uitrollen!