stenen teller

Stenen eruit, GROEN erin!

Het klimaat verandert. We krijgen vaker te maken met hoosbuien en dagen met tropische temperaturen. De gemeente wil daarop inspelen door Lingewaard voor te bereiden en anders in te richten. Dat heet klimaatbestendig maken of ook wel klimaatadaptatie. Hoe? Dat lees je op Klimaatbestendig Lingewaard. Met meer groen in de gemeente Lingewaard kunnen we het veranderende klimaat beter aan. Groene tuinen spelen daarbij een belangrijke rol.

In een groene tuin kan het regenwater gemakkelijk wegzakken in de grond. En bomen en struiken zorgen ervoor dat je tuin (en je huis!) koeler blijft in de zomer. Bovendien is veel groen paradijselijk voor vogels en vlinders. Dus: Stenen eruit, GROEN erin! Doe je mee?
Lees hier meer over Operatie Steenbreek.

Operatie Steenbreek Lingewaard | Nieuws

naar het nieuwsoverzicht Operatie Steenbreek Lingewaard

Metamorfose in Bemmel

23 november 2021

Operatie Steenbreek Lingewaard ging eind 2020 van start. Sindsdien haalde het Technisch Wijkbeheer van de gemeente ruim 17.000 tegels op.

Help! Ik heb een tuin...

1 november 2021

Hou je van groen, dan hou je vast en zeker ook van een eigen tuin. Maar wat als je naar een nieuwe woning verhuist en de tuin is erg verwaarloosd?

Wat als er geen stenen uit kunnen?

14 oktober 2021

Bewoners van de Bruinstraat in Huissen wilden hun straat groener en koeler maken, maar vanwege allerlei kabels en leidingen in de grond konden ze geen stenen verwijderen.

De Zilverkamp timmert aan de weg

5 oktober 2021

In de Zilverkamp in Huissen pakken ze het begrip duurzaamheid goed op en geven er op verschillende manieren invulling aan. In het septembernummer van Onze Wijkkrant veel aandacht hiervoor.

Vergeten Plantseizoen van start

4 oktober 2021

Wat je wellicht niet zou denken: het najaar is het ideale seizoen om tegels te verwijderen en er groen voor te planten.