terug naar Operatie Steenbreek Lingewaard

De herfst is het ideale plantseizoen!

6 oktober 2022

De hete zomer van 2022 is weer voorbij. We genieten nu van de herfst. Wat betekent dat voor de tuin? Niets meer aan doen en straks winterklaar maken? Nee!

Operatie Steenbreek op 'hitte-excursie'

4 september 2022
Werkt dat nou, groen in plaats van stenen als middel tegen de hittestress? De Nijmeegse binnenstad, donderdagmiddag, op het heetste moment van deze week.

Ga je mee Struikroven in Gendt?

28 april 2022

In de Staatsliedenbuurt in Gendt worden huidige woningen van WOONstichting Gendt gesloopt, om plaats te maken voor nieuwbouw.

regenwater opvangen

Vang jij al regenwater op?

19 februari 2022
Met het plaatsen van een regenton vang je zelf regenwater op in de tuin. Zo heb je altijd een voorraad water voor je (tuin)planten wanneer het even niet regent.

Groene voornemens voor 2022

19 december 2021

We kijken alvast vooruit naar het nieuwe jaar. Misschien denk je al na over goede voornemens voor 2022. Maar heb je ook GROENE voornemens?

Metamorfose in Bemmel

23 november 2021

Operatie Steenbreek Lingewaard ging eind 2020 van start. Sindsdien haalde het Technisch Wijkbeheer van de gemeente ruim 17.000 tegels op.

Help! Ik heb een tuin...

1 november 2021

Hou je van groen, dan hou je vast en zeker ook van een eigen tuin. Maar wat als je naar een nieuwe woning verhuist en de tuin is erg verwaarloosd?

Wat als er geen stenen uit kunnen?

14 oktober 2021

Bewoners van de Bruinstraat in Huissen wilden hun straat groener en koeler maken, maar vanwege allerlei kabels en leidingen in de grond konden ze geen stenen verwijderen.

De Zilverkamp timmert aan de weg

5 oktober 2021

In de Zilverkamp in Huissen pakken ze het begrip duurzaamheid goed op en geven er op verschillende manieren invulling aan. In het septembernummer van Onze Wijkkrant veel aandacht hiervoor.

Vergeten Plantseizoen van start

4 oktober 2021

Wat je wellicht niet zou denken: het najaar is het ideale seizoen om tegels te verwijderen en er groen voor te planten.

Centrum Bemmel wordt stukje groener!

9 juli 2021

In het centrum van Bemmel, hoek Dr. Poellstraat-Dorpsstraat, heeft de gemeente Lingewaard zo’n 90 m2 stenen vervangen door (toekomstig) GROEN!

Invasieve exoten: tuin er niet in!

11 maart 2021

Het campagneteam Operatie Steenbreek Lingewaard onderschrijft de actie 'Invasieve exoten: tuin er niet in!' De campagne is een initiatief van o.a. stichting Floron<

Fotoshoot voor Operatie Steenbreek Breedeweg

23 februari 2021

We meldden het al: na Nijmegen en Lingewaard gaat Operatie Steenbreek ook aan de slag in Breedeweg. Een fotoshoot voor nieuw campagnemateriaal hoort daar natuurlijk bij.

jaarverslag Operatie Steenbreek 2020

Lingewaard in Steenbreek jaarverslag 2020

22 februari 2021

Het campagneteam Operatie Steenbreek, dat vanuit De Bastei opereert, is in 2020 ook van start gegaan in de gemeente Lingewaard. Dat staat in het jaarverslag Operatie Steenbreek Nijmegen 2020.

Operatie Steenbreek Breedeweg

Stenen breken in Breedeweg!

3 februari 2021

De groene vlek breidt zich steeds verder uit. Na Nijmegen en Lingewaard rollen we de campagne Operatie Steenbreek nu ook in Breedeweg uit!

roodborstje foto Michel Geven I Sjon.nl

Help vogels de winter door

19 januari 2021

Na Blue Monday is het tijd voor een GROENE tuin! Geef je humeur een oppepper en ga tussen de buien door lekker aan de slag. Dat kan nu al door de vogels in je tuin de winter door te helpen.

Op naar een gezond en GROEN 2021!

18 december 2020

Het Steenbreek team gaat met kerstreces. Maar niet zonder deze tip voor legaal vuurwerk in je tuin: de vuurpijl of ook wel de fakkellelie.

Eerste stenen opgehaald in Lingewaard

23 november 2020
De eerste stenen zijn eruit! Bewoners van Bemmel gaan hun tuin vergroenen en maken daarbij gebruik van het aanbod de stenen gratis op te laten halen.

Tuintip: laat het herfstblad liggen!

13 november 2020

Wil je tijd besparen én iets doen voor je tuinplanten, veel kleine diertjes en vogels? Laat afgevallen blad dan lekker tussen de planten in je tuin liggen!

Terugkijken: Steenbreek bij Groene Koppen

9 november 2020

Woensdag 14 oktober was campagneleider Ingrid Kerkvliet van Operatie Steenbreek Nijmegen | Lingewaard te zien in het tv-programma Groene Koppen van Omroep Gelderland.

Het najaar: een toptijd voor planten

8 oktober 2020

Oktober is de maand van het vergeten tuinseizoen. Want het najaar is júist een heel geschikt plantseizoen. Dus woon je in Lingewaard en wil je je tuin vergroenen?

gifvrij groen

Natuur Dichtbij in Huissen

29 september 2020

Huissen heeft sinds kort een nieuwe werkgroep: Natuur Dichtbij. De leden van de werkgroep zetten zich in voor meer biodiversiteit in hun woonplaats.

Bloemen

Stenen breken in Lingewaard!

28 september 2020

Wij zijn blij en trots te kunnen melden dat we de campagne Operatie Steenbreek óók in de gemeente Lingewaard gaan uitrollen!