Zij doen ook mee! Margot Ribberink

Via Operatie Steenbreek roepen we mensen op om stenen uit hun tuinen in te ruilen voor groen. Nijmegenaren die het gezicht zijn van de campagne leggen uit waarom dat belangrijk en nodig is.

Margot Ribberink is bekend als weervrouw van Omroep MAX, RTL4 en Omroep Gelderland. Zij is meteorologe, klimaatjournalist en spreker: "Het klimaat staat er niet best voor. Dat vraagt om verandering, we moeten onze omgeving aan gaan passen aan het veranderende klimaat. Operatie Steenbreek is het antwoord op de vraag hoe we onze mooie, oude, versteende stad groener kunnen maken en daarmee cooler én hoosbui-bestendig. Stenen eruit, groen erin."

"Met het veranderende klimaat is het eigenlijk geen keuze, maar noodzaak. Bij hoosbuien kan het rioolstelsel het regenwater niet aan, straten en kelders staan blank. Bij een hittegolf wordt het in de versteende binnenstad tot 7 graden hoger zijn dan in het buitengebied. Moet je voorstellen wat dat betekent als het 33 graden is en je er 7 graden bij op moet tellen. 's Nachts koelt het nauwelijks af, dus lekker slapen ho maar! En de oplossing is zo simpel: minder tegels, meer groen. Als we dat allemaal doen, maken we samen het verschil!"

Margot Ribberink is ambassadeur voor Operatie Steenbreek Nijmegen
Margot Ribberink is ambassadeur voor Operatie Steenbreek