Museumles Kriebelbeestjes

Museumles voor groep 1 t/m 3 PO

Kinderen beleven samen met Wouter Kabouter van alles rondom kleine beestjes.

poster wouter kabouter

Wouter Kabouter is een professor die heel veel weet over kleine beestjes. Het kriebelt vaak onder zijn muts en baard. Daar is dan een een spinnetje of kevertje gekropen. Dat komt ervan als je elke dag met kriebelbeestjes bezig bent! Wouter maakt een praatje met de kinderen en ja hoor ... het kriebelt weer. Wie helpt hem om het beestje onder zijn muts te pakken? 

Zodra Wouter vertrokken is praten de kinderen nog even door. Wat zijn kriebelbeestjes voor dieren? En waar wonen ze eigenlijk? Welke kennen ze al? En hoe bewegen de diertjes: lopen, springen of vliegen ze?

Dan is het tijd om aan de slag te gaan. De kinderen maken een prachtige tuin op een groot magneetbord met plekjes voor de kriebelbeestjes. Ook bekijken ze allerlei beestjes uit de collectie van dichtbij met een loep en gaan op een eenvoudige manier determineren. Ze maken een beestjeshotel en er zijn spelletjes en een leeshoek.

Kriebelbeestjes

Wat hebben de kinderen allemaal ontdekt? Dat bespreken we eventjes. We spelen ter afsluiting nog samen een neuzen spelletje of zingen voor wie wil een liedje over kriebelbeestjes.

Leerdoelen

 • kinderen maken kennis met de verscheidenheid aan dieren (uiterlijk, bewegen)
 • kinderen leren dat dieren ruimte nodig hebben om te leven
 • kinderen leren dat dieren verzorgd moeten worden
 • kinderen leren dat dieren ontwikkelingsstadia doorlopen
 • kinderen laten inzien dat dieren verschillende kenmerken hebben

Sluit aan bij kerndoel 40:

  Tijdsduur
  75 minuten

  Begeleiders
  We vragen vanuit school 1 begeleider per 5 leerlingen. Tijdens de les lopen de begeleiders met een groepje leerlingen mee een helpen bij de opdrachten door mee te kijken en vragen te stellen. Waar nodig motiveren en enthousiasmeren ze leerlingen en bewaken orde en rust.

  Kosten 
  € 3,00 per persoon. Wil je na de les nog een kijkje nemen in De Bastei, dan betaal je € 1,- extra per persoon. 

  Vragen?
  Voor vragen rondom reservering mail je met boekingen@debastei.nl. Voor inhoudelijke vragen mail je met educatie@debastei.nl of neem telefonisch contact op via 024-3297070.

   

  Aanmelden:

  1e voorkeursdatum:
  voorkeurstijd:
  2e voorkeursdatum:
  voorkeurstijd:
  3e voorkeursdatum:
  voorkeurstijd:

  De Bastei gaat zorgvuldig om met uw persoonlijke gegevens. Lees ons privacy statement.