'Het verhaal van de Waal' in de Stadswaard

Op pad in de Stadswaard op loopafstand van De Bastei in Nijmegen.

Een buitenactiviteit voor leerjaar 1-2 VO. 

Na een ontvangst en korte introductie en instructie in de Bastei lopen de leerlingen onder begeleiding via de Ooijpoortbrug de Stadswaard in. Hier maken leerlingen vervolgens in kleine groepjes een rondwandeling in dit mooie natuurgebied direct aan Waal. Ze gaan het rivierlandschap beleven met alle kenmerkende verschijnselen erin.

Elk groepje krijgt een plattegrond met route en een vragenlijst. Dan gaat er ook nog een streeplijst mee om dat wat onderweg gezien is op aan te kruisen. Zo mogelijk maken leerlingen hiervan foto's met hun eigen smartphones. Foto's zijn later op school ook te gebruiken in een verwerking of afsluiting. Bijvoorbeeld bij het maken van een poster of het geven van een presentatie.

Op de route in de Stadswaard zijn een aantal posten met activiteiten. Medewerkers van De Bastei zijn ter plekke en begeleiden leerlingen bij het maken van grondboringen en het maken van een puzzel. Leerlingen kunnen er ook terecht met vragen die ze nog beantwoord willen hebben. Wellicht ontdekken toch nog die plant of vogel van de streeplijst door samen verder te zoeken.

Dit programma sluit aan bij de reguliere vakken aardrijkskunde en biologie. Het kan evengoed deel uitmaken van een project(week) of een kennismakings- of afsluitingsweek van het schooljaar.

Kosten 
Tot oktober 2020 is deelname kosteloos, dankzij financiering vanuit het project Green Blue Rhine Alliance.

Praktische informatie:
Het veldlesprogramma duurt 2 tot 2,5 uur. Minstens twee begeleiders vanuit school is zeer gewenst. Samen met de begeleiders van De Bastei staan ze in voor een geslaagde activiteit in de vrije natuur.

Let op: gepaste kleding om buiten in het veld te lopen wordt aanbevolen!

Vragen?
Neem voor inhoudelijke vragen contact op met Gertruud Cobben. Voor vragen over de reservering kun je contact opnemen met boekingen@debastei.nl.