Laatste expositie in het Natuurmuseum Nijmegen!

Camouflage-kunstenaars

In de tentoonstelling Camouflage-kunstenaars ontdek je hoe dieren zich in het wild onzichtbaar weten te maken. Maar alleen wie goed kijkt zal alle aanwezige camouflage-kunstenaars daadwerkelijk zien! Deze expositie is tot en met 1 oktober 2017 te bezoeken in het Natuurmuseum.

Camouflage-kunstenaars is een verrassende tentoonstelling over de verschillende manieren waarop dieren zich onzichtbaar kunnen maken. Door middel van camouflage zorgen ze ervoor dat ze opgaan in de omgeving. Zo gebruikt de zeeduivel deze tactiek om niet gezien te worden door de prooi die hij probeert te vangen. Terwijl de nachtzwaluw onzichtbaar zit te wezen op een boomstronk, om zo niet gezien te worden door zijn vijanden.

Sommige dieren kunnen zich zó goed onzichtbaar maken, dat we ze met recht camouflage-kunstenaars kunnen noemen. Zoals de raadselachtige roerdomp, die dezelfde kleur heeft als het riet waar hij tussen staat. En komt er een windvlaag, dan wuift hij gewoon mee met het riet. Maar vlak ook de fuut niet uit in deze omgeving, want voor je het weet zie je hem niet!

Naast prachtige opgezette dieren en veel foto’s zijn er voor kinderen ook verschillende spellen en activiteiten rondom het thema camouflage.

Adres Natuurmuseum Nijmegen: http://natuurmuseum.nl/contact

 

Expositie Camouflage-kunstenaars in het Natuurmuseum
Foto: Rob Alving