Eerste expositie in De Bastei!

Take me to the River

Na jaren van hard werken is de historische bastei in volle glorie hersteld en zelfs verder uitgebreid tot een avontuurlijk pand. In De Bastei ontdekken bezoekers de vormende invloed van de rivier in de geschiedenis, het heden en de toekomst van het Rijk van Nijmegen. 

We pakken in deze eerste periode meteen groots uit met een expositie van de Nijmeegse fotograaf Paul Breuker: ‘Take me to the River’. Tijdens zijn dagelijkse fietstocht over de Waalbrug, ontdekte hij bij toeval de schoonheid van de ladingen die binnenvaartschepen vervoeren. Paul verbaasde zich over de kleuren en vormen, de diversiteit en de abstracties: elk schip voert als het ware een uniek schilderij met zich mee. Sindsdien hing de fotograaf dagelijks over de reling om de schepen te fotograferen. Wanneer je deze enorme kunstwerken ziet, deel je zijn verwondering. Zo dichtbij, maar nog nooit eerder gezien.

Kom dus naar De Bastei en beleef hoe de rivier hier stad en natuur verbindt! ‘Take me to the River’ presenteert een creatieve interpretatie van die verbinding en biedt een bijzondere kijk op het verhaal van de rivier. Verwonder je over de kunstzinnige schoonheid die Nijmegen elke dag passeert en die nu is vastgelegd in dit wonderlijke fotografische project. 

Foto-expositie met werk van Nijmeegse fotograaf Paul Breuker vanaf 19 januari 2018 te zien in De Bastei
Beelden uit de expositie 'Take me to the River' van fotograaf Paul Breuker