Van buiten naar binnen in De Bastei

Het Waalgeluk

Van 13 januari tot en met 17 maart 2019 exposeert kunstenaar Doro Krol in De Bastei haar mooiste schilderijen, tekeningen en drukkunst, geïnspireerd op het landschap en de natuur rondom Nijmegen. Speciaal voor deze gelegenheid tovert ze de Arkelzaal van De Bastei om tot atelier, zodat bezoekers een uniek inkijkje in haar manier van werken krijgen.

De werken van Doro Krol zijn rijk aan kleur en herkenbaar aan hun eenvoud en verstilling. Haar aansprekende composities ontroeren en betoveren. Het zijn kleine en grote pareltjes van formaat.

Tijdens deze winterexpositie maakt Doro Krol niet alleen nieuw werk op locatie. Ze verzorgt ook een vogel-drukkunstcursus en een schilder- en tekencursus. Daarnaast staat er een winterwandeling door de nieuwe Stadswaard op het programma en is er een speciale Waalfilm (in samenwerking met DZIGA) te zien.

Naar aanleiding van 'Het Waalgeluk' is in onze winkel een prachtige jaarkalender te koop.

[Tekst gaat verder onder de afbeelding]

Het Waalgeluk
Landschap met veel kleur, Doro Krol, 2018

Ga zelf aan de slag in de Bastei

Tijdens de expositieperiode organiseert Doro Krol een schilder- en tekencursus voor beginners en gevorderden en een speciale drukkunstcursus in haar Bastei-atelier. Dit is je kans om je schilder- of tekencarrière (extra) kleur te geven of om je eerste eigen drukkunstwerkje te maken, geïnspireerd op de vele weide- en watervogels uit het rivierengebied.

Schilder- en tekencursus voor beginners en gevorderden

In vijf lessen ontdek je de wondere wereld achter compositie, vorm, kleur, beweging, contrast, diepte en perspectief. Je leert kijken en keuzes maken. Er is ruimte voor maximaal 8 deelnemers. Je betaalt € 125,- voor vijf lessen, inclusief materialen. Voor de exacte cursustijden per groep kun je contact opnemen met Doro Krol.

Cursusdata

Groep 1:    16 januari, 23 januari, 6 februari, 20 februari en 27 februari 2019 (woensdag)
Groep 2:    18 januari, 1 februari, 15 februari, 1 maart en 15 maart 2019 (vrijdag)
Groep 3:    26 januari, 9 februari, 2 maart en 9 maart 2019 (zaterdag)

Drukkunstcursus

Drukkunstcursus

Laat je inspireren door de weide- en watervogels van de Ooij en het stroomgebied van de Waal. Onder leiding van Doro Krol maak je vogelprentafdrukken op hout, fineer of karton met drukinkt.

Cursusdata

3 februari, 17 februari en 3 maart 2019 van 12.00 tot 13.30 uur.
Kosten: € 15,- per persoon per keer.

Wil je ook meedoen?

Meld je dan aan via dkrol@fo.nl onder vermelding van je naam, e-mailadres, telefoonnummer, type workshop en datum/groep. Of bel Doro Krol: 06-18903887.

Winterwandeling

Aansluitend op de drukkunstcursus kun je ook mee met een winterwandeling door de nieuwe Stadswaard. Met zijn fantastische verhalen neemt natuurgids Jan Rijnders je mee naar het verleden en heden van de Waal, de Ooij en de Stadswaard. Ter afsluiting is er een drankje in het Bastei Restaurant.

Data

3 februari, 17 februari en 3 maart 2019 van 14.00 tot 16.00 uur.
Kosten: € 10,- per persoon (inclusief verrassing, exclusief consumpties).

Lees hier een interview met Doro