De Bastei, Dijkmagazijn Beuningen en Stichting Bezoekerscentrum De Grote rivieren bieden jongeren in de leeftijd 6 - 14 jaar jaarrond buitenactiviteiten van 2,5 uur.

De Waal en haar uiterwaarden bieden een fantastisch natuurrijk ontdek- en speelterrein voor kinderen. Het is een ruig en spannend gebied dat tegen een stootje kan. Toch maken weinig kinderen gebruik van dit gebied om het op eigen gelegenheid te exploreren: de bereikbaarheid en mogelijke gevaren (water, grote grazers) houden veel kinderen uit het gebied. Daarom bieden deze bezoekerscentra een gezamenlijk programma aan van wekelijkse activiteiten.

Beleving van en zorg voor natuur, spel en beweging, samenwerking (ook met andere generaties zoals senioren), creativiteit en cultuur geven de invulling aan de activiteiten. De grootte van de groep deelnemers en samenstelling (bijv. samen met senioren) varieert afhankelijk van de activiteit. In beginsel zijn de activiteiten kleinschalig (10 tot 40 deelnemers per keer). De dWaalpunten zorgen voor vaste begeleiders, regelmatig aangevuld met andere begeleiders die een activiteit verzorgen of begeleiden.

Meer informatie hierover volgt.