Groene pluktuin Tolhuis een feit!

Groene pluktuin Tolhuis een feit!

Begin november ging de schop in een stuk versteende grond in Tolhuis. De woestenij is nu omgetoverd tot een prachtige pluktuin. Nadat eind vorig jaar een 18-tal bewoners van Tolhuis in het kader van Operatie Steenbreek hun tuinen vergroenden, raakten zij zo enthousiast dat zij met het plan kwamen om een pluktuin aan te leggen. Door samenwerking van Talis, gemeente Nijmegen, de Enk, Bindkracht10, Steenbreek en de bewoners, kwam dit  EXTRA Steenbreekproject tot stand.

Stenen eruit, GROEN(ten) erin!

In totaal zijn er ruim 1300 tegels verwijderd. De 120 m2 grond is zo aangelegd dat er ruimte is voor bomen, bloemen en groent(ten). De bomen bieden straks  verkoeling voor de warmere dagen. Ook kan regenwater nu beter de grond in tijdens heftige regenbuien. De planten en bloemen trekken insecten aan voor het (toekomstige) insectenhotel dat door de kinderen geknutseld wordt!

Een plek voor ontmoeting

De pluktuin is te bezoeken en te gebruiken door alle bewoners uit de omgeving en wordt beheerd door een groep bewoners. Straks in het voorjaar als de bloemen bloeien,  kunnen omwonenden er bijvoorbeeld een boeketje bloemen plukken en smullen van de groenten die er geplant en geoogst worden.

Dit project past uitstekend in de visie op Dukenburg: “Van groen karakter naar gezonde leefomgeving met belevingswaarde. Samen beheren van groen.” Wij van Steenbreek zeggen: geslaagd en hartstikke leuk! De wijk Tolhuis is weer een stukje  groener door geworden.

We hopen dat dit mooie project andere bewoners inspireert om ook de (tuin)handschoen op te pakken. Heb jij een groen idee voor jouw wijk? Kijk op mijnwijkplan.nl of mail naar: netwerk.steenbreek@debastei.nl.

De pluktuin wordt in het voorjaar van 2020 feestelijk geopend. Meer informatie hierover volgt!