Inspiratie avond voor Nijmegen-Noord over groene tuinen

Op dinsdagavond 10 september organiseert Historische Tuinderij Warmoes een inspiratie- en informatie avond over het vergroenen van je eigen tuin. De mensen van de Warmoes willen graag Nijmegen Noord groen(er) maken én houden. Met financiering van de gemeente Nijmegen en in het kader van Operatie Steenbreek, organiseert de Warmoes deze avond én het vervolg: ontwerp je eigen tuin.

Bij Warmoes wemelt het van de insecten, bijen, vlinders, vogels en kleine zoogdieren. De Warmoes wil heel graag met nieuwe bewoners ervoor zorgen dat deze beestjes welkom zijn in álle tuinen. Een groene tuin die vriendelijk is voor dieren en planten, water opvangt en verkoeling geeft. Zo'n tuin heeft niet perse veel onderhoud nodig. Ook kan een slimme indeling veel problemen voorkomen. Wist je bijvoorbeeld dat er schuttingen zijn waarin je water kunt opslaan?

Op dinsdagavond  10 september komen verschillende sprekers om korte presentaties te geven.  Nederlands prijswinnende eco hovenier komt smakelijk vertellen over zijn manier van werken, ecologe Nomi Havelaar schijnt een lichtje op biodiversiteit en hoe je makkelijk je tuin aantrekkelijk maakt voor dieren zoals bijen en vlinders. Ook komt DCM toelichten hoe je de bodem makkelijk verbeterd naar een geschikte bodem voor jouw doel.
De Warmoes streeft ernaar dat iedereen na deze avond genoeg ideeën geeft om zelf aan de slag te gaan.

Na de inspiratie avond is het mogelijk om ook aan de gratis vervolg workshops deel te nemen waarin je zelf een ontwerp voor de tuin maakt onder begeleiding van professionals. Meer informatie daarover hoor je op 10 september.

10 september én de vervolgworkshop wordt georganiseerd in samenwerking met tuinontwerpster Karin Thonen en met Groei & Bloei.

Inloop met koffie om 19.45u, start 20:00u. Aanmelden is van te voren niet nodig.

Let op: deze avond is bedoeld voor de bewoners van Nijmegen-Noord!

Wij tippen: grijp deze kans op kennis en kunde! https://dewarmoes.nl/nieuws/