Puike geveltuintjes in de Pijkestraat

Op woensdag 20 november zijn buurtbewoners gestart met een Steenbreekactie in de Pijkestraat in Nijmegen-centrum. In totaal zijn er vijftien geveltuintjes aangelegd. Dit betekent weer zes m2 aan ‘Stenen eruit, GROEN erin!’. Een klein maar o zo fijn project waar iedereen blij van wordt.

Opgeruimd groen staat netjes!
Het participatieteam van de gemeente hielp de bewoners met het verwijderen van de bestrating, het afvoeren van geel zand en het leveren van zwarte grond en plantjes. Gezamenlijk werd alles afgegraven, aangeplant en aangeveegd. Naast de planten komen er nog wat klimbegeleiders voor de klimplanten. In drie uur tijd was de klus geklaard. Vele handen maken licht werk!  Nu hopen dat het mooi gaat groeien in het voorjaar en alles de winter overleeft.

De buurt wil met dit initiatief de straat levendiger, groener en kleurrijker maken. Doordat het er meer bewoond en gezellig uitziet hopen zij dat passanten de straat ook netjes achterlaten (minder afval etc.).

Een groen plein in 2020
De bewoners vonden het een erg geslaagde en gezellige ochtend. Dit smaakt naar meer! In het voorjaar is het de bedoeling dat gestart wordt met de tweede fase van het ingediende wijkplan, namelijk het pleintje in de straat. Hierover zijn de bewoners nog in overleg met de gemeente, de buurt en VVE van het Hessenbergcomplex.

Ook je buurt vergroenen?
We hopen dat dit mooie project andere bewoners inspireert om samen de buurt op de schop te nemen. Heb jij een groen idee voor jouw buurt? Kijk op mijnwijkplan.nl of mail naar: netwerk.steenbreek@debastei.nl.

Operatie Steenbreek Nijmegen
Lees op steenbreeknijmegen.nl  welke mogelijkheden er zijn om je eigen tuin aan te pakken zoals gratis tuintegels ophalen, subsidies voor afwateren regenwater, groene daken etc.!

 

Een impressie van een gezellige ochtendje tuinieren:

Foto’s: Gerrie Sandmann en Manon Bruininga