Spijk wint Steenbreek Trofee, Nijmegen toch tevreden

Stichting Actief Spijk heeft 14 november tijdens de Nationale Groendag in Wageningen, de Steenbreek Trofee overhandigd gekregen. Steenbreek Nijmegen feliciteert Spijk van harte met deze kroon op het werk. Het bewonerscollectief CPO De Getijden was genomineerd maar vertrok met een fraaie oorkonde en jury-rapport weer naar huis. Natuurlijk een beetje teleurgesteld (als je bent genomineerd dan wil je ook winnen!), maar oprechte felicitaties voor Spijk!

Lees hier meer over het Steenbreek project in Spijk.

Provincie Gelderland sluit zich ook aan!

Gedeputeerde Peter Kerris van de Provincie Gelderland maakte op de Nationale Groendag bekend dat de provincie zich aansluit bij Stichting Steenbreek. Daarmee is Gelderland de vierde provincie na Brabant, Overijssel en Utrecht.
Peter Kerris: ‘Stichting Steenbreek stimuleert heel veel mensen op een laagdrempelige manier om hun eigen woonomgeving te ‘vergroenen’. Die kennis en ervaring zetten wij in voor onze eigen programma’s. Zoals het stimuleren van toekomstbestendige woonwijken, verduurzaming van bedrijventerreinen en het programma 'Steengoed Benutten' waarmee we leegstaande gebieden weer aantrekkelijk maken.’