200 fruitboompjes voor kinderen van De Hazesprong

Wethouder Bert Velthuis deelde woensdag 21 november 200 biologische fruitboompjes uit aan kinderen van De Hazesprong. In de komende weken worden er nog ruim 1000 bomen uitgedeeld aan kinderen van verschillende basisscholen in Nijmegen. Deze actie vindt plaats in het kader van de campagne Operatie Steenbreek en komt voort uit de samenwerking tussen De Bastei, die de campagne voert, en Stichting Zevenheuvelenloop.

Vaarwel stenen, hallo groen!

Zoals bekend voert De Bastei de campagne Operatie Steenbreek Nijmegen. Onder het motto 'Vaarwel stenen, hallo groen!' motiveert De Bastei de inwoners van de Green Capital om de tuinen te ontstenen en te vergroenen. Dat is belangrijk omdat regenwater niet goed wordt afgevoerd als er veel tegels in een tuin liggen. Ook zorgt een groene omgeving voor een prettiger klimaat bij warme dagen. En natuurlijk is een groene tuin een paradijs voor vogels en vlinders.

Aan de kinderen van groepen 6, 7 en 8 is gevraagd of zij een fruitboompje voor in de tuin willen. Daarvoor moeten dan ook weer een aantal stenen wijken. Na 21 november worden nog 1000 bomen uitgedeeld aan kinderen van verschillende basisscholen. "Zo maken we de stad samen groener en dus prettiger", aldus wethouder Velthuis. "Ik deel daarom ook met groot plezier deze biologisch geteelde appel- en perenbomen uit op De Hazesprong!" Stichting NL Bloeit! heeft de biologische boompjes voor deze actie geregeld.

Samenwerking De Bastei en Stichting Zevenheuvelenloop

Langs de Postweg in Berg en Dal, onderdeel van het Zevenheuvelen-parcours, zijn eerder dit jaar tientallen fruit- en notenbomen geplant. De aanplant van deze boomgaard was de start van de samenwerking tussen De Bastei en Stichting Zevenheuvelenloop. De gezamenlijke boomgaard draagt bij aan betere luchtkwaliteit en een klimaatbestendige leefomgeving.

De Zevenheuvelenloop werkt al jaren met een eigen vervoerstoeslag voor de hardlopers die niet met de trein komen noch in het bezit zijn van een NS- of OV-jaarkaart. Deze toeslag van 5 euro is bedoeld om het reizen met openbaar vervoer te stimuleren. De opbrengst van deze toeslag investeert de Stichting Zevenheuvelenloop in duurzame projecten en dit jaar gaat de opbrengst naar De Bastei. Ton van Lieshout, voorzitter van Stichting Zevenheuvelenloop, overhandigde zaterdagavond 17 november de cheque van 32.500 euro aan Gerard Mangnus, directeur van De Bastei. De fruitbomenactie wordt uit dit bedrag gefinancierd.

200 fruitboompjes voor kinderen van De Hazesprong
Foto's: Mohanad Ataya