27 oktober: doe-dag rondom Esdoornplein

Het Esdoornplein wordt vergroend en bewoners hielpen mee met hun tuinen. Bewoners rondom het Esdoornplein gaven via www.mijnwijkplan.nl bij de gemeente aan dat zij het plein graag groener willen. Deze wens werd opgepakt en de gemeente maakte een ontwerp op basis van input van de bewoners. Eind oktober is de aannemer aan de slag gegaan.

Vaarwel stenen, hallo groen

Het nog groener maken van het plein past natuurlijk bij het motto van de campagne Operatie Steenbreek: ‘Vaarwel stenen, hallo groen!’. Door zoveel mogelijk openbare ruimtes en particuliere tuinen groener te maken, zorgen we er voor dat regenwater sneller de grond in stroomt (en dus het riool ontlast en  met minder kans op wateroverlast) en dat de temperaturen in de stad zo aangenaam mogelijk blijven, want groen zorgt voor koelte.

De bewoners konden op de doe-dag, 27 oktober, meedoen met hun eigen tuin: tegels konden worden ingeleverd en aarde en een aantal gratis plantjes kreeg men ervoor terug. Met koffie, koek, zon én helpende handen van een aantal medewerkers van Standvast Wonen werd het een gezellige en groene doe-dag!

Wil je ook dat openbare ruimte in jouw buurt groener wordt? Meld het op www.mijnwijkplan.nl: hoe meer mensen jouw idee steunen, hoe groter de kans dat de gemeente het realiseert.

Wil je met een aantal mensen uit je straat de tuinen ontstenen en vergroenen? Laat het ons weten en stuur een mail naar netwerk.steenbreek@debastei.nl.