The Big Draw in De Bastei

Onder de titel 'Mussen en Muzen' gaf de Nijmeegse tekenaar Bas Geeraets op zaterdag 12 september een succesvolle workshop vogels tekenen in ons Atelier. Met opgezette vogels uit onze museumcollectie als inspiratie. Dit alles in het kader van The Big Draw, een jaarlijks terugkerend internationaal tekenevenement.

In de workshop legde Bas de basisbeginselen van het tekenen van vogels uit. Waar let je op, welk materiaal kun je gebruiken en hoe vertaal je wat je ziet naar papier? "Met stapels papier en materiaal probeerde ik de deelnemers uitdagen anders te kijken en misschien wel anders te tekenen dan ze gewend zijn. En in de tussentijd vertelde ik over mijn immense liefde voor het onderwerp."

"Het leukste was dat ik ze twee keer dezelfde schets liet maken, zodat ik kon aantonen dat meerdere malen hetzelfde schetsen progressie oplevert en lef. Je zag dat gewoon. Zulke mooie dingen zijn er gemaakt!"

Tijdens The Big Draw Nijmegen werden er verschillende tekenprogramma’s opgezet in de stad, in de vorm van workshops of programma’s om naar te kijken. Dit gebeurde in samenwerking met scholen, bedrijven, zorginstellingen, winkels, horecagelegenheden en culturele instellingen zoals De Bastei.