Bloembollen voor Groene Vrijdag

Vrijdag 11 oktober is het Groene Vrijdag! Die ochtend kun je meehelpen om Nijmegen groener en mooier te maken. Het campagneteam van Operatie Steenbreek doet (natuurlijk) ook mee en deelt op Groene Vrijdag honderd pakketjes uit met bloembollen aan bewoners in de nieuwe wijk Zuiderveld, de Waalsprong.

In deze wijken moeten veel bewoners hun tuin nog aanpakken. Zoals je weet, pleit Operatie Steenbreek voor GROEN in plaats van tegels en om dát te stimuleren worden de bollen uitgedeeld. Een goed begin is tenslotte het halve werk! Met de bolletjes en de informatie over nut en noodzaak én plezier van een groene tuin, willen we de nieuwe bewoners motiveren om vooral een groene tuin aan te leggen en zo min mogelijk tegels.

We verzamelen om 10 uur bij De Bastei, fietsen naar de wijken en bellen bij de mensen aan om ze te verrassen of hangen de tasjes aan de deur. Na afloop drinken we koffie, thee en eten taart in De Bastei en kunnen we aansluitend naar het middagprogramma in de Lindenberg.

Zin om mee te helpen? Graag! Aanmelden kan via greencapital@nijmegen.nl, onder vermelding van 'bloem-bollen verspreiden'. Je wordt niet alleen beloond met een mooiere stad, maar ook met een gratis lunch (vanaf 12.30 uur) in de Lindenberg.

Leuk als je meedoet (en neem je fietstassen mee)!

Meer informatie vind je op www.groenevrijdag2019.nl.