Boomfeestdag 2018

Stenen eruit, en fruitbomen erin! Dat is hét motto van de Boomfeestdag 2018. Deze viering krijgt de komende editie extra aandacht in verband met Nijmegen European Green Capital 2018.

De voorbereidingen voor deze Boomfeestdag zijn al in volle gang, en het doel is om duizenden bomen en struiken te planten op en rondom schoolpleinen. Het beloofd een gezamenlijk feestje te worden want naast het planten op of rondom het schoolplein, ontvangen alle deelnemende leerlingen een fruitboom mee naar huis. Deze kunnen zij thuis in eigen tuin planten, waarmee verstening van tuinen wordt tegengegaan. De bomen en struiken worden aangeboden door de gemeente Nijmegen.  

Deze Boomfeestdag is een uitgelezen kans om aan vergroening van je schoolplein te doen. Tevens past dit aanbod binnen het project Jong Leren Eten en het thema 'voeding' van Eco-Schools

Alle scholen in Nijmegen hebben al een brief ontvangen over Boomfeestdag 2018, zie ook de bijlage. Inmiddels hebben zich al 31 basisscholen in Nijmegen aangemeld om deel te nemen. Heb je ook interesse om deel te nemen? Neem dan contact op met Arjan Vernhout, arjan@nlbloeit.nl of via 06-38280817.