Bouwen met uitzicht op de Waal

Misschien heb je tijdens de Dag van de Bouw op 20 mei 'onze' bouwplaats bezocht? Dan heb je wellicht een duidelijker beeld gekregen van hoe De Bastei eruit gaat zien. Het is namelijk niet goed mogelijk om dit in woorden duidelijk weer te geven. Je snapt het pas als je het ziet, zo is het nu eenmaal.

Tijdens de afgelopen hittegolf zal er aan de buitenkant minder zijn gedaan dan in de planning lag. Gelukkig is er in het gebouw, in de relatieve koelte, ook genoeg te doen geweest. De horecaverdieping, helemaal bovenin met uitzicht op de Waal, is voorzien van glazen wanden en openslaande terrasdeuren. Er is een betonnen vloer gestort, die een gevlinderde afwerking krijgt. Dat betekent dat ze er een soort boenmachine overheen halen om hem glad af te werken.

Het dak boven de horeca oogt nu nog zwart. Er komen balkjes tegen dat zwarte materiaal en daar worden eiken latten op gemonteerd. Een afwerking die er in de loop van de tijd steeds natuurlijker uit zal gaan zien.

Bouw De Bastei (foto: Gerard Brugman)
Foto's: Gerard Brugman
Bouw De Bastei (foto: Gerard Brugman)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Uiteraard is veiligheid ook van belang. Rond deze tijd beginnen de bouwers aan de trap voor de nooduitgang. Maar niet alleen de nooduitgang krijgt een trap; de wenteltrap tegenover de liftkoker en de trap die van het entreegebouw naar de kelderverdieping loopt, worden ook binnenkort geplaatst. Op de begane grond is het plafond inmiddels gemonteerd. Daaronder, op een rasterwerk van balken met daartussen isolatiemateriaal, komt een fraaie houten vloer.

De Bastei krijgt een nieuwe voorgevel van baksteen. Inmiddels zijn er een soort putten geplaatst voor de stalen balken die de gevel gaan dragen. Vorige keer noemden we al even de gierzwaluwen, bijzondere vogels die van begin mei tot begin augustus bij ons hun jongen grootbrengen. Aan hen is ook gedacht: in de borstwering, boven in de muur, komen een aantal nestkasten. Wie weet ziet u daar begin mei 2018 deze 'honderddagenvogels' in en uit vliegen!

Bouw De Bastei (foto: Gerard Brugman)
Foto: Gerard Brugman