Brons voor De Bastei

Als centrum voor natuur en cultuurhistorie zijn wij lid van Erfgoed Gelderland. Op 9 december vierde deze koepelorganisatie in Fort Lent het 60-jarige jubileum. De Bastei was vertegenwoordigd door een cultuurhistorisch onderlegd driemanschap. En die drie hebben nog een prijs mogen ontvangen ook!

Een clinic Omdenken die op het programma stond, was op zijn minst hilarisch te noemen. Dan was de workshop video's maken voor sociale media een stuk praktischer van aard.

Maar er werd dus niet alleen een jubileum gevierd, er werden ook prijzen uitgereikt! De Bastei had het project 'Verbeelding van de Waal' ingediend voor de Gouden Gelderse Roos Erfgoedprijs.

Voor de Publieksprijs zijn totaal 4256 stemmen uitgebracht. Maar liefst 885 stemmen gingen naar Restauratie Villa Hartenstein van het Airborne Museum. Museum Staring te Almen was met 423 stemmen een goede tweede en 'Verbeelding van de Waal' van Stichting De Bastei sleepte met 297 stemmen de derde prijs in de wacht.

Uitreiking Gouden Gelderse Roos Publieksprijs
De Bastei won de derde prijs van de Gouden Gelderse Roos Erfgoedprijs

Regionaal Archief Rivierenland won met de Interactieve Studiezaalwand de Juryprijs. De tweede prijs in deze categorie ging naar Gelderse Smaken, een samenwerkingsproject van acht kleine Gelderse musea. De derde prijs was voor Kamers op Kolkenstein van Stichting IJsselhoeven.

Het is natuurlijk niet niks dat wij als nieuw fusiemuseum, nog voordat ons museumpand klaar is, zo'n prijs winnen. Dat dat gebeurd is, hebben we helemaal aan onze achterban te danken. Dus aan iedereen die een stem op ons heeft uitgebracht: heel hartelijk bedankt!