De Bastei ontvangt cheque van Stichting Zevenheuvelenloop

Ton van Lieshout, voorzitter van Stichting Zevenheuvelenloop, overhandigde zaterdagavond 17 november een cheque van 32.500 euro aan Gerard Mangnus, directeur van De Bastei. Alle lopers van de Zevenheuvelenloop ontvingen dit jaar een gratis toegangskaart voor De Bastei. Dit cadeau komt voort uit de samenwerking tussen De Bastei en Stichting Zevenheuvelenloop.

Langs de Postweg in Berg en Dal, onderdeel van het Zevenheuvelen-parcours, zijn eerder dit jaar tientallen fruit- en notenbomen geplant. De aanplant van deze boomgaard was de start van de samenwerking tussen beide partijen. De gezamenlijke boomgaard zorgt voor meer aandacht voor een duurzame en klimaatbestendige leefomgeving én voor goede luchtkwaliteit. Dat is belangrijk voor iedereen en zeker ook voor de lopers van de Zevenheuvelenloop. De Bastei onderstreepte de samenwerking door alle lopers een gratis toegangskaart voor De Bastei te geven. Bovendien konden 50 deelnemers een biologisch fruitboompje winnen. In de ZevenheuvelenExpo was De Bastei aanwezig waar de hardlopers konden meedoen aan een prijsvraag.

Vervoerstoeslag voor De Bastei

Alle lopers die niet met de trein komen, niet in de regio Nijmegen wonen noch in het bezit zijn van een NS- of Ov-jaarkaart, betalen een eigen vervoerstoeslag van € 5,-. Deze toeslag is bedoeld om het reizen per openbaar vervoer te stimuleren. De opbrengst hiervan investeert de Stichting Zevenheuvelenloop in duurzame projecten en dit jaar ging de opbrengst naar De Bastei. Dat leverde dit jaar een bedrag op van 32.500 euro! Met dit bedrag wordt een aantal groene projecten gefinancierd. Zo krijgen leerlingen van groep 6, 7 en 8 van de basisscholen in Nijmegen een biologisch fruitboompje cadeau voor in hun tuin. Deze actie past bij de campagne Operatie Steenbreek van De Bastei. Onder het motto ‘Vaarwel stenen, hallo groen!’ roept De Bastei inwoners van Nijmegen op om stenen uit de tuin te halen om plaats te maken voor groen. De fruitbomenactie sluit hierbij aan. Ruim 1300 leerlingen (en hun ouders), doen hier aan mee.

Operatie Steenbreek: Vaarwel stenen, hallo groen!

Nijmegen is in 2018 de groene hoofdstad van Europa. De Bastei is dit groene jaar de campagne Operatie Steenbreek gestart en roept inwoners van Nijmegen op om hun eigen tuinen groener te maken. In een groene tuin kan het regenwater goed de grond in zakken, wel zo handig bij hoosbuien. Bovendien zorgt een groene omgeving voor een prettiger klimaat bij warme dagen en trek je met een groene tuin vogels en vlinders aan. Het uitdelen van de fruitboompjes aan de leerlingen van groep 7 en 8 is onderdeel van de campagne. Bij de lancering van de campagne eerder dit jaar zijn er bij 32 basisscholen in Nijmegen ruim 13.000 tegels verwijderd om plaats te maken voor 6000 bomen en struiken.

De Bastei ontvangt cheque van Stichting Zevenheuvelenloop
Ton van Lieshout van Stichting Zevenheuvelenloop reikt cheque uit aan Bastei-directeur Gerard Mangnus (foto: Peter Eekelder)