De Bastei wint Publieksprijs

De Architectuurprijs Nijmegen 2019 wonnen we dan weliswaar niet, maar De Bastei wist wél overtuigend beslag te leggen op de Publieksprijs. Ruim 3000 mensen stemden op een van de 29 kanshebbers voor de Publieksprijs Architectuur Nijmegen. De Bastei, een ontwerp van Van Roosmalen Van Gessel Architecten, eindigde met 2348 punten afgetekend op de eerste plaats. 

De Bastei wint de Publieksprijs van ACNijmegen

Tijdens de prijsuitreiking op donderdag 6 februari in De Stadsschouwburg kreeg De Bastei vooral respect voor de Nijmeegse geschiedenis, haar omgeving en de creatieve wijze waarop de architecten omgingen met de opgravingen. 'Een cadeau voor de stad', zo stelde de jury. 'Een prachtige reis voor bezoekers en vooral voor kinderen.'

Voor de Architectuurprijs werden in totaal tien projecten genomineerd. De jury kende deze prijs toe aan Estel Residence aan de Barbarossastraat. Met het uitreiken van de Architectuurprijs willen Architectuurcentrum Nijmegen en de gemeente Nijmegen de kwaliteit van architectuur in Nijmegen stimuleren en bij een breed publiek onder de aandacht brengen. 

Ons gebouw, ontworpen door Van Roosmalen Van Gessel architecten, werd al eerder gelauwerd. Zo won De Bastei dit jaar de prestigieuze Schreudersprijs voor ondergronds bouwen. Het bijzondere museumgebouw op de Nijmeegse stadswal 'laat je letterlijk de ondergrond beleven', motiveerde de jury haar keuze toen.