De Groene Meesterproef: een succes!

Terwijl honderden Nijmeegse scholieren op 7 februari mee liepen met de klimaatmars in Den Haag, zetten de achterblijvers zich ook in voor het milieu. In de Lindenberg deden leerlingen mee aan ‘De Groene Meesterproef’, een dag vol workshops over de toekomst van onze aarde. 

Samen met Green Cross NL en de gemeente Nijmegen kijkt de Bastei terug op een hele goede ‘Groene Meesterproef’. Bijna 700 leerlingen van diverse voortgezet onderwijs scholen en niveaus hebben door middel van verschillende workshops, een indruk gekregen van de mogelijkheden voor een duurzaam leven en beroepskeuze. 

Zo konden leerlingen de kracht van water leren ervaren, bij een workshop gegeven door native american Tiokason Ghosthorse. Tevens leerden ze het belang van 3D printen in de medische wereld en hoorden ze van Boswachter Tim wat het beroep 'boswachter' inhoudt. Dylan Haegens, bekend als YouTube vlogger, sloot het dagprogramma voor de leerlingen af.

's Avonds vond er een programma plaats voor volwassenen. Richard van Hooijdonk, futuroloog, nam het publiek mee naar duurzaamheid in de toekomst. Terwijl het publiek, in een college-tour setting, door Tiokasin Ghosthorse weer op het belang van de natuur werd gewezen: terug naar de basis. Deze tegenstrijdigheden brachten na afloop een mooie discussie op bij het publiek en tevens voldoende stof om nog eens bij stil te blijven staan. 

Native American workshop
Foto: Gerard Verschooten, De Gelderlander