Doe mee aan de Groen@School Challenge!

Nijmegen is in 2018 European Green Capital, de groenste hoofdstad van Europa. Een award die we verdiend hebben door jarenlang hard te werken aan vergroening en verduurzaming. En met 'we' bedoelen we de hele stad en haar omgeving. Jong en oud, in grote en kleine initiatieven.

Het belangrijkste doel van het komende jaar is dan ook het verder aanjagen, initiëren en ondersteunen van (nog meer) duurzame projecten. Om die reden wordt voor scholen de 'Groen @ School Challenges' georganiseerd: een begeleid programma waarmee scholen op een laagdrempelige wijze kunnen aanhaken op Nijmegen Green Capital.

Voor scholen vindt er een openingsactiviteit plaats op vrijdag 19 januari, van 10.00-12.00 uur in Museum Het Valkhof. Indien je als school deel wilt uitmaken van Green Capital, kun je je voor minstens één onderwijs challenge opgeven. De keuze bestaat uit:

  1. De Groene Voetstappen
  2. WeCycle @ School
  3. Van Energie naar 'Genergie'
  4. De Groene Buitenlesweek

Met deze challenges willen we de drempel voor scholen verlagen om actief met het thema duurzaamheid aan de slag te gaan. Meer informatie over deze challenges is te vinden in de bijlage. Scholen hebben deze uitnodiging inmiddels ontvangen en zijn van harte welkom op 19 januari!

Deze openingsactiviteit is bedoeld voor het basisonderwijs. Wil je als docent of leerling van een VO school ook graag aan de slag met duurzaamheid in het Green Capital jaar? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen op maat projecten en aanbod leveren voor het VO onderwijs. 

Uitnodiging Green Capital 19 januari