Groene oase als airco

We krijgen deze week te maken - zeer waarschijnlijk - met de eerste hittegolf van dit jaar. De afgelopen maanden was het al vaak zonnig en droog weer. Aan de ene kant is dat genieten, lekker in het zonnetje, aan de andere kant leidt de droogte nú al tot problemen. En dan is de zomer nog maar nét begonnen.

We spreken van een hittegolf bij vijf opeenvolgende dagen met temperaturen van 25 graden of hoger. En drie van deze vijf dagen zijn tropisch warm, dat wil zeggen 30 graden of hoger. Voor de meeste mensen is dat onaangenaam; men krijgt te veel last van de warmte en het huis koelt niet meer af. Het huis koelt nog minder af als de omgeving stenig is: stenen houden de warmte lang vast en kaatsen het terug.

Daarentegen helpt groen tegen de hitte, groen werkt als een airco. Zeker bomen zijn belangrijk voor schaduw en hun verkoelende functie. Met onze campagne Operatie Steenbreek roepen we mensen op om de tuin te vergroenen: Stenen eruit, GROEN erin!

Op de foto's hieronder zie je een voorbeeld van een prachtige transformatie van een stenige tuin naar een groene oase. Een waar paradijsje. Een Nijmeegse familie laat zien dat het anders kan. Het groen zorgt niet alleen voor een heerlijke plek om te vertoeven, maar ook voor meer koelte. Het huis blijft ook koeler en dat is - met de weersvoorspellingen van deze week - wel zo fijn! En ons campagneteam is blij met deze foto's, zo zien we dat mensen echt aan de slag gaan met Operatie Steenbreek. Samen voor een groene stad!

Stenen eruit...
... en GROEN erin!