Grootstal is weer een stukje groener!

In een groene tuin kan overtollig regenwater goed weglopen. En dat is met al die hoosbuien van de laatste tijd steeds vaker nodig. Ook zorgt een groene tuin voor koelte. En dat is extra fijn op dagen dat het warm is. Zoals we de laatste paar weken hebben kunnen ervaren.

Aan de slag in Grootstal

Katja uit Grootstal vond dat het tijd was om haar tuin ook aan te pakken. Op woensdag 13 juni vond de Landelijke netwerkdag Operatie Steenbreek plaats in Nijmegen. Het campagneteam greep dat moment aan om Katja te helpen haar tuin van grind en stenen te ontdoen. Het resultaat mag er zijn!

Jouw tuin ook groen!

Het team van Operatie Steenbreek Nijmegen kan niet iedere tuin afzonderlijk van stenen ontdoen. Daar hebben zij jouw hulp voor nodig. Zodra meerdere inwoners in een straat of wijk hun tuinen groener willen maken, komen het team langs met een wijkkaravaan: een container voor overtollige stenen, een container met zwart zand en wat plantjes. Op die manier wordt werken aan de tuin een stuk leuker.

Openbaar groen

Wil je aan de slag met een stuk openbaar groen, zoals een boomspiegel of plantvak? Dat kan ook. Zet jouw idee dan op Mijnwijkplan. Zodra meerdere mensen dit idee ondersteunen en liken, gaat de wijkregisseur ermee aan de slag.

Groen in de straat!

Dankzij Katja en de inzet van gemeente en Dar is de wijk Grootstal weer wat groener geworden! Doe jij ook mee? 

Bekijk het filmpje van de actie.