Hoera Struin 10 jaar!

Met één fietskar en een handje vol met kinderen startte Struin in 2007 als eerste Nederlandse natuur BSO. Een uniek concept werd werd een groot succes: nu 10 jaar later is Struin uitgegroeid tot een BSO én een kinderdagverblijf met ca. 500 kinderen en zitten ze verspreid op wél 4 verschillende plekken in Nijmegen. Dit heuglijke feit werd zondag 9 april gevierd!

In zijn welkomstwoord bedankte directeur Matthijs De Gruijter iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de totstandkoming van Struin. Vervolgens was er een doorlopend programma vol met feestelijke activiteiten waarmee het jubileum uitbundig werd gevierd. Het programma werd gestart met een spectaculaire roofvogelshow. Jong en oud konden de valkenier in actie zien en de vogels van dichtbij aanschouwen. Hierna kon men meedoen met typische Struin-activiteiten zoals het beschilderen van eieren met verfplanten, het maken van leemhutten en kruidenboter en werd er met een natuurdetective gezocht naar sporen uit de natuur om te achterhalen welk beest waar is geweest.  Ongeveer 600 mensen bezochten het evenement. Veel mensen hadden een picknickkleedje meegenomen en streken ergens neer op het Struin-land om te genieten van een drankje en de zon, terwijl de kinderen lekker aan het spelen waren.

Vol tevredenheid en ook met een beetje trots, kijkt Struin terug op een mooie en feestelijke dag.  Het is wel duidelijk dat Struin na 10 jaar haar authenticiteit goed heeft weten te behouden.

Struin

Wil je meer weten over Struin? Kijk dan op www.struin.nl. Ook heeft Struin educatieve activiteiten voor scholen, neem een kijkje in onze digiplanner.