Klein maar o zo fijn!

Vanuit de campagne OperatieSteenbreek Nijmegen laten we graag de grote projecten zien waarbij er duizenden tegels uit gaan. MAAR: wij worden ook HEEL erg blij van kleine - maar o zo - belangrijke projectjes. Neem nou dit voorbeeld in de wijk Zwanenveld, Nijmegen Dukenburg: bewoners hebben samen met de wijkregisseur en het participatieteam van de gemeente gezorgd dat er 10 m2 aan steen is verwijderd rondom een aantal bomen. Daar worden nu mooie bodembedekkers en andere planten ingezet. Stenen eruit, groen erin!

Vele buren zijn al komen kijken en via de buurtapp NextDoor wordt hier positief over gesproken. Het zingt zich rond! Dat er nog vele van dit soort mooie projecten mogen volgen. Laat ons vooral weten als er vergelijkbare projecten plaatsvinden in jouw buurt.

Mijn Wijkplan

Wil je zelf in jouw buurt ook stenen breken en vergroenen in de openbare ruimte? Zet je idee dan op mijnwijkplan.nl. en nodig je buren uit het project te 'liken'. Hoe meer buren dit een goed idee vinden, hoe groter de kans dat de gemeente het project met jou gaat uitvoeren!

Zo maken we sámen de stad prachtig groen en heerlijk koel bij warme zomerdagen.