Kom struinen in de vernieuwde Stadswaard!

Wil je meer weten over de planten en dieren in de nieuwe Stadswaard? Of waar de rivier na een overstroming zand en klei afzet? Kom dan met je klas naar de veldles Struinen in de Stadswaard. Zet al je zintuigen op scherp. Hoor, zie, voel, ruik en proef samen met deskundige gidsen van De Bastei de natuur in de vernieuwde Stadswaard. En met een beetje geluk sta je opeens oog in oog met wilde paarden of koeien. Spannend! 

Afgelopen najaar is de vernieuwde Stadswaard eindelijk opgeleverd. Wie gedurende 2017 door de Stadswaard liep zal verbaasd zijn geweest over al die vrachtwagens en graafmachines. De hele natuur ging op zijn kop. Toch is de Stadswaard er mooier van geworden. Er is een nieuwe geul gegraven die kansen biedt aan vissen, watervogels en zoogdieren die graag bij het water leven. De oevers hebben hier en daar steile randen zodat ijsvogels en oeverzwaluwen er kunnen broeden. Misschien bouwt een bever er binnenkort zijn burcht!

Werk in de Stadswaard - 2016

Ook aan de planten is gedacht. In een gedeelte van de Stadswaard is de kleilaag afgegraven, zodat pioniersplanten zich kunnen vestigen op het overgebleven zand. We moeten  afwachten wat er gaat groeien, want de zaden worden verspreid door de wind en door de dieren.

 Klik hier om een veldles aan te vragen.