Koning Willem-Alexander feliciteert Prins Mauritsschool en Helicon VMBO

Gisteren was Koning Willem-Alexander in Nijmegen op bezoek, omdat de stad dit jaar groene hoofdstad is van Europa. Leerlingen uit groep 7 van basisschool Prins Maurits en Helicon VMBO waren uitgenodigd in De Bastei om de koning te vertellen over de goede stappen die die zij zetten om een duurzame school te worden, een zogeheten Eco-School.

Aan de hand van een eigen gemaakte collage vertelden een aantal leerlingen over wat zij doen om duurzaamheid een steeds vaster plekje te geven op school. Het aanleggen van een moestuin, scheiden van afval en het meedoen aan de boomfeestdag zijn hier voorbeelden van. Het Helicon VMBO heeft onlangs het zilveren certificaat behaalt voor hun inzet en de Prins Maurits heeft vandaag uit handen van Dominique Vissenberg namens SME Advies landelijk de school hun bronzen certificaat mogen overhandigen. Koning Willem-Alexander feliciteerde beide scholen met het behaalde resultaat en wenste ze veel succes met het voortzetten van het traject richting het behalen van de groene vlag.

Foto: Marscha van Druuten

Andere leerlingen vertelden de Koning wat ze aan het doen waren bij de door de Bastei georganiseerde activiteiten, zoals microscopie en de sandbox, een tafel waarbij met zand en water en een projectie het waterniveau nagebootst wordt. De Koning luisterde zeer geïnteresseerd en stelden de leerlingen ook vragen. Hartelijk kon hij lachen om een opmerking van één van de leerlingen van de Prins Mauritsschool: “als we niks doen gaan we allemaal dood”. Waarop de koning zei: “dat heb je goed en kort samengevat”.

Nadat de Koning verder zijn rondje liep door De Bastei en een bezoek bracht aan de Stadswaard, hebben de leerlingen nog oorbellen gemaakt van frisdrankdopjes, windmolens gevouwen van papier, hebben ze cupcakes versierd met o.a. insecten en discodips en konden ze korte natuurfilmpjes kijken aangeleverd door Go Short International Short Film Festival Nijmegen.

Op het moment dat de Koning Nijmegen weer verliet met de auto hebben de leerlingen hem uitgezwaaid vanaf het balkon van De Bastei. De Koning draaide zijn raampje open en met een grote glimlach zwaaide hij terug.

Wij als De Bastei begeleiden scholen bij het keurmerk. Wij zijn trots op de behaalde resultaten van de scholen, maar ook op de samenwerking die vanochtend ontstond tussen de scholen onderling. Een duurzame ontwikkeling die verder reikt dan alleen het Green Capital jaar! Kortom: het was een waarde- en succesvolle ochtend.

Koning Willem-Alexander op bezoek in de Bastei Academie (foto: Ger Neijenhuyzen)
Foto: Gersfotografie/Nieuws uit Nijmegen