Museuminspecteurs gezocht!

Museum De Bastei is ook hartstikke leuk voor jonge museumbezoekers. Trouwe vrienden weten dat. Nog niet zoveel kinderen in en buiten Nijmegen zijn hiervan goed op de hoogte. De landelijke museumvereniging heeft een certificaat ontwikkeld voor musea die extra leuk zijn voor jong publiek. Maar musea moeten daar wel wat voor doen.

Museuminspecteurs gezocht!

Vorig jaar hebben we een eerste poging gedaan om dit certificaat te verwerven. We hadden 60 inspecties nodig met een gemiddelde beoordeling van minimaal 8. We hadden vorig jaar wel een gemiddelde beoordeling van 8.6, maar net twee inspecties te weinig (58 stuks, dat deed zeer…).

Eind oktober, na de herfstvakantie, sluit ook dit jaar de inspectietermijn.

Onze vraag: zouden jullie je (klein-)kinderen, neefjes en nichtjes (t/m 12 jaar) willen benaderen om ons museum te bezoeken en De Bastei te beoordelen? Dat kan via www.museumkids.nl/inspect. Of check www.museumkidsweek.nl

Bij de balie krijgen de jonge inspecteurs extra informatie en ook een leuke beloning als ze de inspectie hebben uitgevoerd.

Kijk voor meer informatie op www.museumkids.nl en ook bij de entree van De Bastei. Kinderen hoeven niet per se over een museumkidskaart te beschikken om een beoordeling te kunnen uitbrengen.

Tip: een bezoek in de herfstvakantie is extra leuk omdat kinderen de speurtocht met Kanonnen Karel kunnen spelen.

Alvast veel dank voor jullie hulp!