Natuur Dichtbij in Huissen

Huissen heeft sinds kort een nieuwe werkgroep: Natuur Dichtbij. De leden van de werkgroep zetten zich in voor meer biodiversiteit in hun woonplaats. Natuur Dichtbij is begonnen in de wijk Zilverkamp, maar richt zich op heel Huissen. Het campagneteam van Operatie Steenbreek Lingewaard juicht de plannen van harte toe!

Het eerste, lopende project van Natuur Dichtbij is Bloemrijke parkzone Zilverkamp. Er zijn meer ideeën en plannen, die gaat de werkgroep eerst verder onderzoeken en uitwerken. Denk hierbij aan egelvriendelijk tuinieren met de egelsnelweg, groene daken, regentonnen, tegengaan van verdroging en verhitting. Allemaal plannen ter bescherming en/of uitbreiding van het leefgebied van bijen, vlinders, insecten, vogels, amfibieën en kleine zoogdieren zoals de egel en de vleermuis. En om zo ook verbindingen te creëren voor de wat grotere zoogdieren, zoals ree, kleine marterachtigen en de das.

“Uiteraard wordt de mens niet vergeten, want uit diverse onderzoeken is gebleken dat wij blij en gelukkig worden van een groene omgeving”, aldus de werkgroep.

Meedoen? Mail naar Frida Disselhorst: f.disselhorst@gmail.com.

Wij van Steenbreek Lingewaard zeggen: Samen voor groen!