Natuurmuseum Nijmegen sluit de deuren op 1 oktober

Op zondag 1 oktober 2017 draait wethouder Bert Velthuis rond 16:00 uur de deur op slot van ons museum. Daarmee komt na 40 jaar een eind aan periode waarin een groep biologen en bevlogen vrijwilligers in de voormalige synagoge een museum draaiden om het publiek enthousiast te maken voor de natuur. In de mini-expositie ’40 jaar Natuurmuseum Nijmegen’ kun je nog een laatste blik werpen op de exposities en activiteiten die we de afgelopen decennia hebben georganiseerd. De mini-expositie is slechts twee weken te bewonderen: van 16 september t/m 1 oktober 2017.

Vele tentoonstellingen hebben in het Natuurmuseum gestaan. Enkele daarvan trokken ontzettend veel bezoekers. ‘Spannende Spinnen’ bijvoorbeeld, met levende spinnen! Of misschien herinneren jullie je de tentoonstelling ‘Wouter Kabouter’ nog, voor de kleintjes? De meest uiteenlopende natuuronderwerpen zijn in de loop van de tijd voorbij gekomen. Bijvoorbeeld DNA in ‘Van DNA tot Zebra’,  optisch bedrog in ‘Je weet niet wat je ziet’ en seks in ‘Seks en erotiek in het dierenrijk’. Ook thema’s als energiebesparing in ‘En wij zijn de tomaten’ en natuurontwikkeling in ‘Natuur in Uitvoering’  kwamen aan de orde.

De goed bezochte tentoonstelling Spannende Spinnen in Natuurmuseum Nijmegen in 2015
Spannende Spinnen

Maak een reis door de tijd en beleef nog één keer het Natuurmuseum van vervlogen tijden. Op zondag 1 oktober, de laatste dag dat we geopend zijn, is de entree gratis!