Nijmeegs mysterie onthuld

Bij de fietsenstalling op de Bisschop Hamerstraat in Nijmegen stond in november een merkwaardige aftelklok, die studenten uitdaagde om een mysterie op te lossen. De eerste 50 slimmeriken konden een golden ticket krijgen voor een finaleavond, met als hoofdprijs van € 500,-. De afzender van de actie was volstrekt onbekend. Alleen de eerste clue werd gegeven. Een aantal cijfers bleken de coördinaten te zijn van het midden van het Keizer Karelplein, waar de volgende aanwijzing werd verstrekt.

Op de finaleavond bleek dat het project is voortgekomen uit een samenwerking tussen zes studenten van de HAN, die de minor PR & Mediarelaties volgen, en De Bastei. Opdracht was om op een creatieve manier studenten kennis te laten maken met het museum. Daarvoor werd een citytour langs historische plekken in de binnenstad van Nijmegen ontwikkeld, die uiteindelijk dus leidde naar De Bastei.

Daar moesten de 50 snelste studenten tijdens de finaleavond nog zeer geconcentreerd aan de slag. Studente religiewetenschappen Janneke Zondag wist de hoofdprijs van € 500,- te bemachtigen door veel vragen over de stad Nijmegen en museum De Bastei goed en snel te beantwoorden.

De deelnemers aan de mystery tour waren heel enthousiast over deze manier van kennismaken met het museum! Reacties varieerden van 'Wat een toffe tour!' tot 'Wat een verrassende plek, zou ik anders nooit zijn gekomen'. Aanleiding voor De Bastei om na te denken over een vervolg in 2020.

Concentratie bij de studenten in De Bastei