Operatie Steenbreek 2018: 177.000 tegels verwijderd!

We naderen het einde van het eerste Operatie Steenbreek-jaar in Nijmegen! Ons doel was om 100.000 tegels te vervangen voor groen. Met gepaste trots kunnen we melden dat de teller staat op 177.000 verwijderde tegels!

De gemeente is flink bezig geweest en geeft het goede, groene voorbeeld. Denk aan de Waalkade, het Esdoornplein, de Spoorbuurt waar flink wat tegels zijn verwijderd. Basisscholen hebben goed meegedaan: tijdens Boomfeestdag op 14 maart zijn maar liefst 13.000 tegels op 32 basisscholen verwijderd en daar zijn 6000 bomen en struiken voor in de plaats gekomen. En enkele tientallen bewoners hebben hun tuin aangepakt én in samenwerking met de gemeente en met buurtgenoten openbare ruimte vergroend. Zo hebben we samen de stad een stuk groener gemaakt.

In 2019 gaan we verder en we nodigen dan ook iedereen uit om mee te doen. Houd deze website en onze social media in de gaten voor acties en activiteiten. We zullen ook weer bij verschillende wijkactiviteiten aanwezig zijn met ons verhaal en met plantjes. En we gaan verder met onze samenwerking met vele verschillende partijen in de stad.

Graag tot volgend jaar!

Operatie Steenbreek 2018: 177.000 tegels verwijderd!