Operatie Steenbreek: maak je borst maar nat!

De lente zit in de lucht en dus tijd om weer van start te gaan met het tweede jaar Operatie Steenbreek Nijmegen! We beginnen dit jaar op dinsdag 19 maart op basisschool De Luithorst, waar 8000 stenen ingeruild worden voor 1500 bomen en planten. De leerlingen leggen ook een klein bosje aan en gaan dat zelf onderhouden. De Luithorst organiseert deze vergroeningsactie samen met NLBloeit! en Weer naar Buiten. Op 24 maart is de volgende actie, de opening van het vernieuwde en groene Daniëlsplein waar maar liefst 22.000 tegels plaats maken voor groen.

Op dinsdag 19 maart om 10 uur gaan de kinderen van basisschool De Luithorst aan de slag om tegels op het schoolplein te verwijderen en bomen te planten. Het schoolplein wordt een stuk groener. Elk kind plant een boom of plant. Ook onderhouden de kinderen zelf het kleine bosje. Ronald van Lohuizen van Weer naar Buiten over deze actie: ‘Ons doel is om schoolpleinen te veranderen in een groene oase met veel speeluitdagingen voor alle leeftijden. Wij brengen kinderen graag weer terug naar het ‘oude spelen’. Geweldig hoe De Luithorst het schoolplein aanpakt. Operatie Steenbreek in praktijk!’.

Groen Daniëlsplein

Op 24 maart om 13 uur volgt de feestelijke opening van het vernieuwde, groene Daniëlsplein door wethouder Velthuis en ambassadeur van Operatie Steenbreek, Margot Ribberink. Bewoners in de buurt wilden het plein al jaren vergroenen. Dat is de afgelopen maanden gebeurd. Er zijn maar liefst 22.000 tegels uit gegaan om plaats te maken voor groen én er is nog ruimte om te voetballen. Ná de opening is er een voetbaldemonstratie en Quik en diverse activiteiten. Operatie Steenbreek is  aanwezig met plantjes om inwoners te stimuleren ook in hun eigen tuin aan de slag te gaan. Welkom!

Ook dit jaar is het doel om zoveel mogelijk tuinen en openbare ruimte groener te maken. Regenwater kan niet goed weglopen als een tuin vol stenen ligt. En stenen houden hitte vast, waardoor de stad in de zomer veel warmer wordt dan het omringende land. Daarom: stenen eruit en groen erin!

Foto: NL Bloeit!, Boomfeestdag 2018