Operatie Steenbreek Nijmegen in Tolhuis aan de slag

Het vergroenen van je tuin is makkelijker dan je denkt. En leuker! Eind augustus organiseerde woningcorporatie Talis in Tolhuis een bewonersavond samen met Operatie Steenbreek Nijmegen. Op 29 september gaat de schop in de grond. Een mooi voorbeeld van een samenwerking tussen een woningcorporatie en Operatie Steenbreek.

Operatie Steenbreek Nijmegen gaat samen met bewoners van woningcorporatie Talis, De Bastei  en hoveniersbedrijf De Enk aan de slag in Tolhuis.

Bewonersavond

Op 28 augustus organiseerde Talis samen met Operatie Steenbreek een bewonersavond waarbij inwoners uit de wijk werd uitgenodigd om drie voorbeeldtuinen te bekijken en te bekijken of ze zelf hun tuin op die manier willen aanpassen. De sfeer zat er meteen goed in, met muziek van Paul de Graaf, een springkussen voor de kinderen en een frietkraam voor de lekkere trek. Ook hield weervrouw Margot Ribberink een korte presentatie over de filosofie achter Operatie Steenbreek.

Na het succes van die avond pakken we meteen door met concrete actie. Achttien bewoners hebben op die avond aangegeven hun tuin aan te willen passen, en daar helpen we ze graag bij. Op 29 september gaan we aan de slag in hun tuin. Uiteraard weer met een koffie, thee en muziek. Bovendien zorgen we voor een leuke activiteit voor de kinderen.

Wil jij ook aan de slag met jouw tuin, of samen met anderen in jouw straat of wijk een actie opzetten? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.