Pijpenkappuh in Neerbosch Oost

Het team Pijpenkappuh gaat op 1 en 2 november met zoveel mogelijk mensen uit Neerbosch Oost de regenpijpen afkoppelen van het riool. Vrijwilligers helpen mee en er is deskundige ondersteuning door Buro Regen & Water.

Waarom?
Het klimaat verandert en we krijgen vaker te maken met hoosbuien. Het riool kan de grote hoeveelheden water niet aan en overlast ligt op de loer met kans op straten die blank staan, ondergelopen kelders en natte voeten. Met het afkoppelen van de regenpijp krijgt het regenwater de ruimte om in de tuinen weg te lopen en in de grond te zakken.

Hoe meer huizen en gebouwen we afkoppelen, hoe beter we zijn voorbereid op de veranderende weersomstandigheden!

Afkoppelen kan in bijna alle gevallen. Er is natuurlijk een aantal zaken waar je rekening mee moet houden:

  • Het regenwater moet de ruimte krijgen en weg  kunnen lopen: dus eerst ‘Stenen eruit, GROEN erin!’, zodat regenwater weg kan. Want, met te veel steen in je tuin, kan het water niet goed wegzakken en stroomt het alsnog de straat op of de  kelder in.
  • Heb je samen met je buren een regenpijp, overleg het dan met hen!
  • Regenpijpen kappen bij een huurhuis: dat kan in de meeste gevallen ook gewoon. Woon je in een huurhuis en wil je afkoppelen? Stuur even een mail naar info@pijpenkappuh.nl en we praten je bij!

Wanneer
De komende tijd is het team van Pijpenkappuh aanwezig in Neerbosch Oost om mensen te informeren. Op vrijdag 1 en zaterdag 2 november zijn de doe-dagen om de regenpijpen af te zagen. Doe ook mee!
Vragen, suggesties of aanmelden om mee te doen? Neem contact op via: info@pijpenkappuh.nl