Ruim 1700 bezoekers tijdens openingsfestival Green Capital!

We ontvingen het afgelopen openingsweekend van het Nijmegen European Green Capital jaar ruim 1700 bezoekers! De bezoekers- jong en oud, uit alle lagen van de bevolking- reageerden enthousiast. Niet alleen over het prachtige en verrassende pand, maar ook over de manier waarop ze door het team van medewerkers en vrijwilligers gastvrij werden ontvangen. Er was veel belangstelling voor de live demonstratie dieren opzetten en we ontvingen veel lovende reacties op het werk van Paul Breuker in de expo 'Take me to the River'. Kinderen ontdekten de invloed van water op de stad bij de Watertafel.

In Museum Het Valkhof bij de Struintuin en bij onze stand in de Kidsklup was er veel belangstelling voor De Bastei. De openingsact en aftrap van ons project Groen@school met ruim 200 leerlingen op vrijdagochtend was een feest. Burgemeester Hubert Bruls kreeg een duurzame ambtsketen uitgereikt gemaakt van gerecyclede materialen uit oude apparaten. Vervolgens gingen kinderen en burgemeester aan de slag in de Kidsklup met Dr. Duurzaam! Er werden oude apparaten gesloopt en je kon er zelf tandpasta maken.

Wij bedanken graag alle vrijwilligers en aannemer Mertens. Zonder jullie was dit weekend niet zo'n groot succes geweest! Ook een woord van dank aan de gemeente Nijmegen en Spinprojecten voor het organiseren van dit spetterende openingsfestival van het Nijmegen Green Capital jaar, dat in totaal bijna 11.000 bezoekers trok. 

Nu het weekend voorbij is sluiten wij weer even onze deuren om het gebouw verder te kunnen voltooien en inrichten. In april 2018 staat onze officiële opening gepland. Ondertussen gaan onze duurzaamheidsprojecten en publieksactiviteiten in het Gelderse rivierengebied gewoon door. Houd onze agenda dus in de gaten!

De Bastei trok in het openingsweekend van Nijmegen European Green Capital ruim 1700 bezoekers