Scholenwedstrijd: Verbeeld jouw Waal en win!

In De Bastei kun je de tentoonstelling Verbeelding van de Waal zien, die gericht is op de vele verhalen uit het waalgebied. En wat blijkt? De rivier is een onuitputtelijke bron van verhalen! Zo is de Waal al in verschillende kunstvormen verbeeld en speelt ze steeds weer een andere rol in onze verhalen; in legendes en landkaarten, maar ook in schilderijen en documentaires, zelfs in liedjes. En de rivier spreekt nog altijd tot de verbeelding! In het kader van deze tentoonstelling organiseren we daarom een wedstrijd voor leerlingen van het basisonderwijs.

Schatkist aan verhalen
De Waal is een schatkist aan verhalen, waarvan je er een aantal kunt zien in de tentoonstelling. Weet jij andere spannende, mooie en inspirerende verhalen of verbeeldingen over de rivier? Waargebeurd of zelf bedacht? En wil jij je verhaal met ons delen? Maak dan je eigen Waalverhaal: schrijf, teken, klei of knutsel een legende, neem een videoclip op of bedenk een andere verbeelding van de rivier. Laat je inspireren door de rivier!

Doelgroep
Deze wedstrijd richt zich op het basisonderwijs, groepen 5 t/m 8 uit Nijmegen en omgeving. 

Spelregels

  • Verzin alleen of samen met anderen een verhaal over de rivier. Je mag het verhaal opschrijven, maar je kunt ook een film, een schilderij, muziekvideo, knutselwerk of iets anders maken.
  • Een geschreven verhaal mag maximaal 500 woorden zijn. Een liedje, film of andere opname mag maximaal 3 minuten duren.
  • Bij het inleveren is het belangrijk om je contactgegevens te vermelden, plus op welke school en in welke klas je zit. 

Wat kun je winnen?

  • 1e Prijs   Een bezoek aan De Bastei met de hele klas & een 75 min. rondvaart op de pannenkoekenboot mét pannenkoek! 
  • 2e Prijs   Maak kans op een boek van de Nijmeegse schrijver Marc ter Horst

Inleveren & Jurybeoordeling
Jouw verbeelding kun je inleveren tot maandag 12 oktober. Vervolgens zal een jury de verbeeldingen beoordelen en een prijswinaar benoemen. De jury bestaat uit schrijver Marc ter Horst, kunstenares Anita Waltman en Daphne Niehoff, hoofd collectie bij de Bastei . De winnaar wordt bekendgemaakt op donderdag 15 oktober. Inleveren kan bij de entree van De Bastei, of per mail naar nme@debastei.nl. Is je bestand erg groot? Dan mag je ook een WeTransfer toesturen.