Steenbreek in Coronatijd

Het Steenbreek campagneteam van De Bastei hoopt dat je goed gezond bent en blijft. Voor iedereen was / is het even zoeken naar een nieuw ritme in deze gekke tijden. Ook voor ons.

Het mooie voorjaarsweer en het feit dat we meer aan huis gebonden zijn, nodigt uit om nu meer in de tuin te zijn en aan de slag te gaan. Dat juichen wij natuurlijk van harte toe. Een mooi moment om stenen eruit te halen om plaats te maken voor GROEN! Of om je tuin nóg groener te maken. Wil je je tuin klimaatbestendig maken dan is ons advies  om je tuin minimaal 60% groen te maken en maximaal 40% steen te hebben.

In een groene tuin kan het regenwater goed weglopen bij hoosbuien (en ook al is het nu redelijk droog, reken maar dat we deze buien weer over ons heen krijgen). En groen geeft koelte bij warme dagen. Bovendien biedt groen bescherming en voedsel voor vogels, vlinders en bijen. En de bijvangst hiervan: je wordt van een levende, zoemende, gonzende tuin heel gelukkig. En een portie geluk is altijd welkom en zeker nu.

Groen = gezond

Wist je dat werken in de tuin ook goed is voor de gezondheid? Je bent in beweging, je bent in het hier en nu, je werkt buiten, het vermindert stress. Dus: aan de slag! Lees hier meer over werken in de tuin en je gezondheid.

Online filmpjes

Ook al kunnen wij nu niet de tuintegels ophalen of onze plantjes uitdelen bij leuke activiteiten in de wijk of op de kinderboerderij, wij laten binnenkort wel van ons horen. Met onze ambassadeur Margot Ribberink, twee van onze partners, NL Bloeit! en Onder de Bomen én het filmbedrijf We Do Studio, werken we aan een aantal filmpjes die we online gaan inzetten. Wacht maar af!

Blijf gezond!