Stenen uit de tuin? Operatie Steenbreek helpt!

Operatie Steenbreek Nijmegen wil zoveel mogelijk tuinen groener maken onder het motto: Stenen eruit, groen erin! Want een groene tuin is koeler dan een betegelde tuin en dat merk je zeker bij de tropische temperaturen, zoals deze zomer. Door tuinen groener te maken kan regenwater sneller wegstromen bij heftige regenbuien. Daarmee voorkomen we wateroverlast. Daarom komt Operatie Steenbreek met een fantastisch aanbod: we halen gratis stenen of tegels op van jouw tuin, wanneer jij jouw tuin groener maakt! Daarnaast bieden wij aantal uren tuinadvies aan door een professionele tuinontwerper. Pak deze kans en doe mee!

Stenen uit een tuin verwijderen kost vaak moeite en geld. Sommige mensen laten daarom die stenen tuin maar zitten. En dikwijls weten mensen ook niet hóe ze de tuin moeten inrichten. Terwijl ze eigenlijk best een groenere tuin willen. Juist die mensen wil Operatie Steenbreek graag helpen. Wij  gaan de komende maanden bij 50 tuinen in Nijmegen aan de slag om de stenen weg te halen en af te voeren. De actie is gratis voor inwoners van Nijmegen. En wij bieden voor 15 tuinen gratis tuinadvies.

Wilt u meedoen? Meld dan snel aan via netwerk.steenbreek@debastei.nl, want dit aanbod is beperkt en  op = op.

Van stenen naar groen: wat biedt Operatie Steenbreek?

-             Wij zorgen dat tegels en/of stenen worden opgehaald en afgevoerd. U dient wel zélf de tegels / stenen eruit te halen.

Wijkkaravaan

We organiseren een wijkkaravaan als meerdere mensen in een buurt aan de slag gaan met de tuin. We komen in actie:

1. wanneer je met meerdere bewoners in een straat de tegels wilt verwijderen om tuinen groener te maken én de gemeente beslist om openbaar groen aan te pakken;

of

2. wanneer het idee voor het groener maken van jouw straat of wijk, dat je hebt ingevoerd op Mijnwijkplan,  kan worden uitgevoerd en meerdere inwoners ook met hun eigen tuin aan de slag willen.

Dit brengen we dan mee:

-             een container voor stenen en container voor afvoeren zand + helpende handen voor het sjouwen

-             zwarte aarde

-             drie plantjes per huishouden

-             koffie, thee en muziek.

Tuinadvies

Sytske van der Kooi van het bureau JenS ontwerpers stelt haar deskundigheid beschikbaar voor Operatie Steenbreek door bij 15 tuinen ter plekke advies uit te brengen. Afhankelijk van de wens kan dat advies zijn over, bijvoorbeeld, de indeling van de tuin, de beplanting, de afvoer of het afkoppelen van regenwater of hoe je meer vogels en vlinders naar je tuin lokt. 

UPDATE: Inmiddels is het niet meer mogelijk tuinadvies aan te vragen. Deze service is helaas volgeboekt.

Doe jij mee?
De actie is gratis voor inwoners die hun tuin groener willen maken. Wij vragen aan de deelnemers om  een bordje van Operatie Steenbreek in de tuin  te plaatsen. Ook willen wij graag foto’s maken van de versteende tuin en de groene tuin; voor op de website en social media van Operatie Steenbreek. Zo kunnen we nog meer mensen inspireren en uitnodigen om mee te doen met het vergroenen van de tuinen. .

Meedoen is eenvoudig. Stuur een e-mail naar:netwerk.steenbreek@debastei.nl. Het aanbod geldt voor 50 tuinen binnen de gemeente Nijmegen. Op = op.