Stevens Stadscross door De Bastei

Zaterdagavond 16 maart werd De Bastei belopen tijdens de eerste Stevens Stadscross, die ter gelegenheid van de vijfde Stevensloop wordt gehouden.

De deelnemers aan de Stevens Stadscross stonden met gespannen verwachtingen aan de start, werden overweldigd door de grootsheid van de Stevenskerk en liepen zich haast dol in de Carrousel. En toen moesten ze nog door de onderaardse gangen van De Bastei. Het was een bijzonder gezicht om de ruim 1500 deelnemers door De Bastei te zien rennen! Maar na de vele klimmetjes, trapjes, steegjes en bochtjes door de Nijmeegse binnenstad was er aan het eind de verlossende finish op de Grote Markt, waar ze de welverdiende medailles om de nek gehangen kregen.

De eerste Stevens Stadscross, de zwaarste stadsloop van Nederland, bleek gelijk een groot succes. Veel enthousiaste lopers die onderweg genoten van muziek, lichtspektakel én alle natuurlijke hindernissen van de oudste stad van Nederland wisten één ding zeker: volgend jaar weer!

En hopelijk komen de deelnemers nog eens op bezoek in De Bastei, zodat ze iets langer de tijd kunnen nemen om het museum te bekijken...