Subsidie voor vergroenen

Wist je dat er verschillende subsidies zijn voor het groener maken van je eigen tuin? De gemeente geeft bijvoorbeeld subsidie voor het afkoppelen van de regenpijp en ook voor het  aanleggen van een geveltuin of een groendak. Ook Waterschap Rivierenland verleent subsidies. Maar soms is het aanvragen lastig. Daarom helpt Operatie Steenbreek Nijmegen jou!

Wil je hulp bij het invullen van het subsidieformulier? Voor de gemeentelijke subsidies kun je terecht bij Hans Visser, Adviseur Water van het waterservicepunt bij de gemeente Nijmegen. Mail naar waterservicepunt@nijmegen.nl.
Voor hulp bij het aanvragen van subsidie van Waterschap Rivierenland kun je een mail sturen naar Han Derckx, Adviseur subsidies bij Operatie Steenbreek Nijmegen, han.derckx@debastei.nl.

Zowel de gemeente als het Waterschap heeft jou nodig. Zo kunnen we samen voorkomen dat het riool wordt overbelast bij hoosbuien en zorgen we er samen voor dat de stad een prettig, leefbaar klimaat houdt, ook bij tropisch warme dagen.

Gratis airco

Een groene tuin is fijn omdat bomen en struiken de tuin (en je huis!) koeler houden in de zomer. Want stenen warmen op en houden de hitte lang vast. En wist je dat het in een warme zomer zo’n 7 graden warmer is in de stad dan daarbuiten? Je groene tuin is dus je eigen gratis airco én een paradijs voor vogels en vlinders. Bovendien, bij hoosbuien kan het regenwater gemakkelijk wegzakken in de grond en daarmee ontlasten we het riool. Kortom, een groene tuin heeft alleen maar voordelen.

De ‘optimale’ tuin is wat ons betreft: minimaal 60% groen en maximaal 40% steen. Meer groen mag natuurlijk ook.

Kijk voor meer informatie over de campagne Operatie Steenbreek Nijmegen en de linkjes naar de subsidiemogelijkheden van zowel de gemeente als Waterschap Rivierenland op deze website. Wil je meer weten? Je kunt ons altijd bereiken door te mailen naar netwerk.steenbreek@debastei.nl.

Foto: Mohanad Ataya