Terugblik Fête de la Nature 2017

Zondagochtend 21 mei in alle vroegte verscheen op een van de mooiste natuur-ontwikkelplekken van Nijmegen, tussen de Ooijpoort en de nieuwe brug 't Zeumplankje, in de Stadswaard een grote partytent. De Bastei organiseerde samen met IVN en Staatsbosbeheer een dag om de natuur te vieren, te beginnen met een IVN-natuuurontbijt. In de stralende zon schoven 25 liefhebbers aan om met smaak de mooie dag te vieren. De locatie gaf uitzicht op de Waal, de paarden, de nieuwe nevengeul in de Stadswaard en de skyline van Nijmegen, inclusief de bouw van De Bastei, onze toekomstige huisvesting.

Boswachter Thijmen nam een hele schare kinderen mee op fotosafari. De IVN-vrijwilligers en medewerkers van De Bastei nodigden de hele dag door mensen uit om mee te gaan op excursie door de Stadswaard. In de tent was het de hele dag druk met interessante gesprekken tussen bezoekers en de organisaties. We konden iedereen nog eens uitleggen wat er in de Stadswaard gebeurd is en waarom.

En dan waren er opeens twee mysterieuze wandelende takken, die het publiek uitdaagden om mee te gaan wandelen in de natuur rond de Stadswaard!

Gezien het enthousiasme van alle bezoekers mogen we stellen dat het aanbieden van begeleide struintochten in een behoefte lijkt te voorzien.

De informatiestand werd veel bezocht tijdens Fête de la Nature
De informatiestand werd goed bezocht tijdens Fête de la Nature (foto: Peter Eekelder)
Paarden aan het Waalstrand tijdens Fête de la Nature
Konikpaarden aan het Waalstrand (foto: Peter Eekelder)

 

Boswachter Thijmen nam kinderen mee op fotosafari door de Stadswaard
Boswachter Thijmen nam kinderen mee op fotosafari door de Stadswaard (foto: Peter Eekelder)
Mysterieuze wandelende takken daagden het publiek uit (foto: Freek Snel)
Mysterieuze wandelende takken daagden het publiek uit (foto: Freek Snel)