Tuinvogeltelling en Operatie Steenbreek

Op 25, 26 en 27 januari is de Tuinvogeltelling 2019 van Vogelbescherming Nederland. Wil je meedoen, maar kun je nog geen kraai van een kuifmees onderscheiden? Kom dan op zaterdag 19 januari oefenen bij De Bastei! Vanaf 13.00 uur kun je naar de inloopworkshop ‘Vogels onder de loep’. Daar staat een aantal opgezette vogels klaar. Kijk er eens goed naar: Wat valt je op? Wat zijn de verschillen?

Om 13.30, 14.30 en 15.30 uur kun je met onze gids mee op vogelexcursie in het Valkhofpark, de 'achtertuin' van De Bastei. Een plek waar heel veel vogels zich thuis voelen. Voor kids is er een knutseltafel, geheel in stijl van de Vogeltelling uiteraard.

En wil je veel vogels naar je tuin lokken, haal dan de stenen eruit en zet er groen voor in de plaats: Operatie Steenbreek dus! Hoe meer (eetbaar) groen, hoe meer vogels je naar je tuin lokt en daar word je heel blij van, neem dat maar van ons aan! Zet, om te beginnen, ook een bakje met water voor ze klaar, vinden de vogels fijn.

Houd deze website in de gaten voor de acties die wij ook dit jaar weer gaan organiseren vanuit de campagne Operatie Steenbreek. Zo maken we met elkaar van deze stad een groene oase; prettig voor vogels én prettig voor ons. Vaarwel stenen, hallo groen!