Bomen planten met boswachter Tim

Nijmegen, 18 februari 2021 –  Het campagneteam van Operatie Steenbreek Nijmegen en Stichting NL Bloeit!  schenken zaterdag 20 februari twee bomen aan het Wij-bos. De actie is het eerste publieke optreden van Boswachter Tim als nieuwe Steenbreek-ambassadeur. Ook collega-ambassadeur Qader Shafiq, initiatiefnemer van het Wij-bos, is daarbij aanwezig.

Bij dit bos is diversiteit het uitgangspunt. Samen met twee leden van het netwerk Kleurrijk Groen worden een winterlinde en een grote lijsterbes geplant.

Het Wij-bos is onderdeel van Voedselbos Werelds op de grens van Nijmegen en Malden. Sinds november 2020 zijn in dit bos diverse bomen geplant die symbool staan voor de herkomst van verschillende groepen in de samenleving. Operatie Steenbreek Nijmegen steunt dit initiatief dat natuur en cultuur verbindt. En óók omdat meer bomen in de stad en omgeving veel voordelen hebben. Zo zorgen bomen voor verkoeling in de zomer en bieden ze beschutting aan dieren. Ook nemen bomen water op bij hoosbuien en zorgen ze voor frisse lucht.

Groener én diverser
Met de winterlinde en de grote lijsterbes wordt het Wij-bos wéér een stukje groener en diverser. “De gedachte achter het Wij-bos is dat bomen die vredig en in harmonie naast en bij elkaar in een bos staan, elkaar versterken en zo tot een grotere veerkracht en een grotere oogst komen”, vertelt initiatiefnemer én Steenbreek-ambassadeur Qader Shafiq. “Een samenleving waarin groepen met verschillende culturele achtergronden wonen, kan een voorbeeld nemen aan zo’n bos.”

Nieuwe ambassadeur Steenbreek
Naast Qader en Margot Ribberink is nu ook boswachter Tim ambassadeur van Operatie Steenbreek. We kennen Tim ook als Nijmegenaar van het jaar, presentator van het kinderprogramma Beestenbrigade en beste Twitteraar van Nederland. Boswachter Tim pleit, net als Qader, voor méér bomen! Èn Tim roept iedereen in de stad op om de tuinen te vergroenen: “Hup, aan de slag: stenen eruit, GROEN erin!”.

Gezamenlijke schenking
De bomen worden aangeboden aan het Wij-bos door het campagne team van Steenbreek Nijmegen en Stichting NL Bloeit!, kweker van gifvrije en inheems groen. Het Wij-bos is een initiatief van Bureau Wijland in samenwerking met Netwerk Kleurrijk Groen en het Voedselbos Werelds.

www.bureauwijland.nl

www.steenbreeknijmegen.nl

www.nlbloeit.nl