Buitenlesdag: maak kans op een gastles!

Op 13 april nodigen het IVN en Jantje Beton alle leerkrachten uit om naar buiten te gaan tijdens hun lessen. Buitenles is gezond: frisse lucht, beweging en het nodigt uit tot creativiteit. Dit jaar wordt er extra aandacht gegeven aan het thema natuur. Want natuur, dat ervaar je niet vanuit een boek maar gewoon buiten! En om zoveel mogelijk schoolklassen naar buiten te krijgen, biedt de Bastei tien begeleide gastlessen aan! 

Ontdek de natuur op het schoolplein met de Grote Natuurles

Meld je aan voor de Nationale Buitenlesdag op 13 april en ontvang een uitgewerkte natuurles met bijbehorende online en offline materialen. Tijdens de Grote Natuurles ontdekken we met de hele klas de natuur op het schoolplein door middel van botanisch stoepkrijten. Van anoniem stoepplantje tot vergeten korstmos, we geven de natuur op het schoolplein een naam. Leerlingen gaan zo op een speelse en actieve manier aan de slag met biodiversiteit in hun omgeving. Behalve een lekker actieve les buiten is het ook een ontzettend leuke manier om je kerndoelen op het gebied van natuur te halen (kerndoel 39, 40, 41). 

Wie kan er mee doen?

Alle leerlingen van groep 1 t/m 8 van het primair onderwijs kunnen meedoen.

Aanmelden voor de Nationale Buitenlesdag

Wil je zelf aan de slag met De Grote Natuurles tijdens de Nationale Buitenlesdag? Aanmelden voor de Nationale Buitenlesdag is gratis en doe je via www.buitenlesdag.nl/grotenatuurles. Je ontvangt dan de natuurles en ondersteunende materialen. 

Maak kans op een gastles, begeleid door De Bastei!

De Bastei doet dit jaar mee met de Nationale Buitenlesdag. Wij willen dit jaar tien basisscholen in Nijmegen een gastles op het schoolplein cadeau doen!* Wil jij hier met jouw klas kans op maken? Meld je dan vóór 15 maart hier aan!

* Betreft 1 gastles van 60 minuten, per school

* Voor deze gastles ontvangen jullie materialen na aanmelding op buitenlesdag.nl. Tevens nemen wij aanvullende materialen mee. De leerkracht kan in overleg assisteren en meedoen, maar hoeft verder niets voor te bereiden.

* Deze gastles wordt verzorgd door medewerkers en vrijwilligers van De Bastei en IVN Rijk van Nijmegen.