Bullekes feur jou! tijdens lockdown

We genieten nog even na van onze laatste actie van 2020: Bullekes feur jou! Minstens tienduizend bloembollen gingen de grond in. Op naar een GROEN voorjaar!

Door de plotselinge lockdown kon de geplande deur-aan-deur-actie niet doorgaan. We zouden samen met welzijnsorganisatie Bindkracht10 zakjes bloembollen uitdelen én inwoners wijzen op de Stip-lijn. Zo wilden we twee vliegen in één klap slaan: kijken wie hulp nodig heeft en wie meer groen in de wijk wil. Net als tijdens de geslaagde Bluumkes feur jou!-actie van afgelopen voorjaar.

Ander plan

Door de lockdown moest er snel een ander plan komen. Dankzij de enorme daadkracht van de opbouwwerkers van Bindkracht10 én de inzet en creativiteit van allerlei andere partijen en inwoners is het tóch gelukt de bloembollen op tijd de grond in te krijgen. Zo kregen bewoners die al aan groene plannen werken bollen voor boomspiegels of groenstroken in hun wijk. Ook gingen er bollen de grond in rondom een woningencomplex van woningbouwcorporatie Portaal. Wijkverpleegkundigen hebben zakjes met bloembolletjes meegenomen naar de mensen die zij verzorgen. En ook vrijwilligers van Stip, moestuinders en deelnemers van Welzijn op Recept kregen bolletjes. Tot slot zijn er bloembollen in de vorm van een hart geplant in de openbare ruimte in Dukenburg en in Nieuw-West.

Verwilderingsbollen

De bollen zijn allemaal zogenoemde verwilderingsbollen. Dat zijn winterharde bollen die ieder jaar terugkomen en vermeerderen. De meeste soorten bloeien in het vroege voorjaar en bieden zo voedsel voor de bijen en andere insecten. We wensen iedereen een GROEN 2021!