Contouren ecoruïne worden zichtbaar

De eerste contouren van de toekomstige ecoruïne in Park West in Nijmegen worden zichtbaar. Cor en Jeannette van de werkgroep Groen Hees sloegen vanochtend samen met kunstenaar Geert Schiks en ons campagneteam de eerste piketpaaltjes in de grond. Al was de grond hier en daar erg hard!

Het plan voor de ecoruïne stamt al uit 2018, het jaar waarin Operatie Steenbreek onder het motto ‘Stenen eruit, GROEN erin!’ van start ging in Nijmegen. De stenen die Nijmegenaren sinds die tijd uit hun tuin haalden, worden gestapeld en bieden straks beschutting aan planten en dieren, zoals vogels en insecten.

piketpaaltjes
Cor van der Donk van werkgroep Groen Hees en kunstenaar Geert Schiks slaan de piketpaaltjes in de grond

Op de hoek Energieweg/Wolfskuilseweg worden de komende tijd eerst de randen gevormd van de ecoruïne. Door zandophogingen worden de contouren duidelijk. Op en binnen deze randen komen ruïne-onderdelen die later beplant worden. Vanaf de zomer en in het najaar gaat de focusgroep ecoruïne samen met vrijwilligers aan de slag om met de stenen de ruïne vorm te geven. Zin om mee te helpen? Mail ons dan via netwerk.steenbreek@debastei.nl.

De focusgroep ecoruïne is een samenwerking van werkgroep Groen Hees, Operatie Steenbreek, gemeente Nijmegen, kunstenaar Geert Schiks en zorgboerderij Onder de Bomen.